Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΒΑΡΝΑΛΕΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ.


   Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, ο συγγραφέας Λάσκαρης Π. Ζαράρης επισκέφτηκε  το «Βαρνάλειο» Ολοήμερο 2Ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου μετά από πρόσκληση για να μιλήσει στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Τάξης στα πλαίσια του προγράμματος «Φιλαναγνωσία - Ράλι Ανάγνωσης» της Ευέλικτης Ζώνης.
   Το παιδικό βιβλίο «Το νησί και το αθάνατο νερό» παρουσιάστηκε από τον συγγραφέα στην όμορφη αίθουσα του Ολοήμερου Σχολείου, που διακοσμήθηκε με εικόνες του βιβλίου και με την προσωπική φροντίδα των εκπαιδευτικών κ. Αφροδίτης Τσιμπανάκου και κ. Αικατερίνης Γαλάνη.
   Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τη τεράστια μέλισσα και το γιγάντιο φίδι, αλλά και με το αεροπλάνο-αντίκα το οποίο ταξίδεψε τους μικρούς ήρωες του βιβλίου στο απομακρυσμένο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού, το «Νησί της Ελπίδας».
   Στην έναρξη της εκδήλωσης, η δασκάλα κ. Αικατερίνη Γαλάνη διάβασε στους μικρούς μαθητές το γράμμα της γνωστής συγγραφέως κ. Λότης Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου σχετικά με τη φιλαναγνωσία και ύστερα καλωσόρισε τον συγγραφέα κ. Λάσκαρη Π. Ζαράρη.
   Ο συγγραφέας ανέλυσε εν συντομία την κεντρική ιστορία του βιβλίου δίνοντας έμφαση στα παιδαγωγικά μηνύματα, ενώ έλυσε αρκετές απορίες των μικρών αναγνωστών και απάντησε σε πολλές έξυπνες παρατηρήσεις τους. Στη συνέχεια, οι μικροί μαθητές και μαθήτριες θέσανε 13 συνολικά ερωτήσεις που καλύπτανε σημαντικές λεπτομέρειες από το μέχρι τώρα έργο του συγγραφέα, σε μορφή συνέντευξης, και με την καθοδήγηση της δασκάλας κ. Αφροδίτης Τσιμπανάκου.
   Στο τέλος της παρουσίασης έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα δραματοποίηση του βιβλίου με επιλεγμένα αποσπάσματα και με άμεσο και ευχάριστο διάλογο, όπου ζωντάνεψαν οι πρωταγωνιστές του βιβλίου μέσα απ’ τις φωνές του συγγραφέα και της ποιήτριας και ερασιτέχνιδος ηθοποιού κ. Άννας Ζαράρη. Η ευθυμία που προκάλεσε στα παιδιά ο διάλογος του κειμένου ήταν χαρακτηριστική ώστε εκείνα να ζητήσουν την επανάληψη του.
   Κατόπιν οι μαθητές και οι μαθήτριες φαντάσθηκαν τους ήρωες του βιβλίου και τους ζωγράφισαν με τον δικό τους ξεχωριστό ο καθένας και η καθεμία χαριτωμένο τρόπο.     
   Η εκδήλωση έκλεισε με την επίδοση στον συγγραφέα καλλιτεχνικά τυπωμένου αναμνηστικού «Ευχαριστηρίου» από την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ευαγγελία Κατσιαούνη. 











 

2 σχόλια: