Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Το νησί και το αθάνατο νερό» του Λάσκαρη Π. Ζαράρη στη Λαμία.

   Το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εορταστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Λαμιέων, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας και ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Συν στον Άνθρωπο», στα πλαίσια της οποίας έγινε η παρουσίαση του οικολογικού, φιλοζωικού, αντιμιλιταριστικού, αντιρατσιστικού παιδικού βιβλίου, που προάγει την ειρήνη, τη φιλία και την αγάπη όλων των μετόχων και ισότιμων κληρονόμων της Γης, «Το νησί και το αθάνατο νερό» (εκδόσεις: Ήρα Εκδοτική), του διακεκριμένου λογοτέχνη Λάσκαρη Ζαράρη.
   Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα οργανώθηκε μια πολλή όμορφη βραδιά που επένδυσε με μελωδικές νότες το Μουσικό Σχολείο Λαμίας. Η φιλόλογος-λογοτέχνης κυρία Αναστασία Μιχελάκη επέλεξε μερικά αποσπάσματα του βιβλίου τα οποία ανέγνωσε η ηθοποιός Ρωμηνίκη Έλληνα και κατόπιν ο συγγραφέας τα προσέγγισε με άμεσο και πρωτότυπο τρόπο σχολιάζοντας και απευθύνοντας ερωτήσεις στα παιδιά για την περιπέτεια των δύο φίλων και την εξέλιξη του βιβλίου.
   Ο Λάσκαρης Π. Ζαράρης απηύθυνε έναν χαιρετισμό και ανέφερε τα εξής:   
   «Πρέπει να πιστέψουμε πως μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την καθημερινή ζωή μας κι έχουμε αναμφίβολα το δικαίωμα γι’ αυτό παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, οικονομικές και κοινωνικές. Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε συνεχώς τη ζωή μας πάνω στις ανθρώπινες αξίες· στη φιλία, στην αγάπη, στη συναδέλφωση και στη συνεργασία μεταξύ όλων των λαών, για να προχωρήσουμε στο μέλλον με όνειρα και να δημιουργήσουμε απ’ την αρχή τον κόσμο που επιθυμούμε. 
   Διαβάζοντας το βιβλίο, θα μάθετε για ένα παράξενο ναυάγιο απ’ το οποίο οι δυο μικροί μας ήρωες θα πάρουν μαζί στην πατρίδα τους, πολύτιμους θησαυρούς, υλικούς μα και πνευματικούς, ψυχικούς και συναισθηματικούς. Θα προβληματιστείτε για τις δύσμορφες πόλεις που κατάφεραν να φτιάξουν οι άνθρωποι, αλλά θα θαυμάσετε την τελειότητα της φύσης και θα χαρείτε έναν επίγειο παράδεισο που όλοι μας -μικροί και μεγάλοι- θα θέλαμε πολύ να είμαστε οι μοναδικοί κληρονόμοι του».
   Στο τέλος της εκδήλωσης η εικαστικός κυρία Νίκη Βλάχου απασχόλησε τα παιδιά με ζωγραφική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου