Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΧΑΙΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΛΜΥΡΟΥ "ΟΘΡΥΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940.

ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΧΑΙΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΛΜΥΡΟΥ ‘ΟΘΡΥΣ’
ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΛΜΥΡΙΩΤΕΣ  
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940.
Έχει  ήδη ανακοινωθεί από τη Φιλάρχαιο Εταιρεία η πρόθεση καταγραφής της συμμετοχής των Αλμυριωτών στον πόλεμο του 1940-41. 
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Ο όρος «Αλμυριώτες» αφορά την ευρύτερη περιοχή, πρώην επαρχία Αλμυρού, που συμπεριλαμβάνει την Αγχίαλο και όλη τη νοτιοδυτική Μαγνησία.
Οι περισσότεροι νέοι  της Επαρχίας είχαν στρατευθεί και συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο ηρωικό έπος που σφράγισε την σύγχρονη ιστορία μας.
Η Φιλάρχαιος καλεί τους απογόνους αυτών να ανασύρουν από τα συρτάρια τους ό,τι αναμνηστικό διαθέτουν, να ανακαλέσουν στη μνήμη τους ό,τι οι δικοί τους τούς εδιηγούντο, και να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ. Σ. της Φιλαρχαίου.
Από όλους τους Αλμυριώτες, είτε ζούν εντός είτε εκτός του Αλμυρού,  η Φιλάρχαιος ζητά μόνον  ένα πράγμα. Να κάνουν ένα τηλεφώνημα σε οποιοδήποτε μέλος του Δ. Σ. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει το Συμβούλιο. Αν υπάρχουν άτομα που ζουν ακόμη και είναι σε θέση να καταθέσουν μνήμες, ενημερώστε τον Σύλλογο που έχει βάλει στόχο να μην αφήσει ούτε ένα συμβάν από την ιστορία μας να διαφύγει και να ξεχαστεί.  Ακόμη και μόνη η αναφορά του ονόματος, χωρίς άλλα στοιχεία, αποτελεί σημαντική πληροφορία.
Σας περιμένουν τα μέλη του Δ. Σ. στο γραφείο που στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, όπου θα βρίσκονται κάθε Τετάρτη από τις 5 ως τις 7, τηλ. 2422 0 26331, ειδικά για τον σκοπό αυτόν. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.filarxaiosalmyrou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου