Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΣΚΑΡΗ Π ΖΑΡΑΡΗ "Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ"




                                                                                                                       5 Ιουλίου 2013
Πληροφορίες: Γ. ΤΑΒΕΛΗΣ
Email: gtavelis@gmail.com
( 2428076904 – 6974181937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013 η παρουσίαση της συλλογής σύντομων πεζογραφημάτων: «Η θάλασσα που μας ενώνει» του συμπολίτη μας, πολυβραβευμένου λογοτέχνη Λάσκαρη Π. Ζαράρη. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από κοινού από τον Σύλλογο μας, τον Σύλλογο Προβολής και Διατήρησης της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρειας Θράκης) Βόλου, την ΗΡΑ Εκδοτική και με τη συνεργασία της  Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.
      Στον εξωτερικό πανέμορφο χώρο της βιβλιοθήκης «Κώστας Βάρναλης» Νέας Αγχιάλου, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία μελών διάφορων συλλόγων που δραστηριοποιούνται ειδικά στα θέματα της προσφυγιάς και των Αλησμόνητων Πατρίδων: Ένωση Κυπρίων, Σύλλογος Μακεδόνων «Ο Μέγας Αλέξανδρος», Ο Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι», Σύλλογος Βλάχων, Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου κλπ.
      Παρουσία του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου κ. Παντελή Πελεκάνου, απήυθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Γιώργος Ταβέλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προβολής και Διατήρησης της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρειας Θράκης) Βόλου κ. Κυριάκος Κυτούδης, ο συγγραφέας κ. Λάσκαρης Π. Ζαράρης, ενώ για το βιβλίο μίλησε ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Διονύσης Λεϊμονής, ο οποίος έκανε μία γλαφυρή εισήγηση, μιλώντας για τις είκοσι ιστορίες του βιβλίου που σημάδεψαν τους πρωταγωνιστές τους με τον πόνο του «ξεριζωμού», αλλά και με την ελπίδα της αναδημιουργίας. Στη συνέχεια έγιναν αναγνώσεις χαρακτηριστικών αποσπασμάτων του βιβλίου που απέδωσαν με χρώμα φωνής οι κυρίες: Νεφέλη Δερδελάκου – παιδαγωγός και Ειρήνη Σκουλή – ηθοποιός.
      Στο τέλος της παρουσίασης έγινε μία όμορφη έκπληξη, καθώς έκαναν την εμφάνισή τους οι αξιόλογοι μουσικοί: Βασίλης Αιμονιώτης και Θανάσης Κατεργάρης, και η Κατερίνα Τζιαφέτα οι οποίοι επένδυσαν φωνητικά και μουσικά τη βραδιά και διασκέδασαν τους παρευρισκομένους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου