Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Δραστηριότητες του Λάσκαρη Π. Ζαράρη.

1) Κατά τη διάρκεια της 21ης Γιορτής Βιβλίου Βόλου που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών, Χαρτοπωλών και Εκδοτών Νομού Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκαν παράλληλα σεμινάρια από διάφορους συγγραφείς: τον Δημήτρη Προύσαλη, τη Βίκυ Κώστενα, τον Διονύση Λεϊμονή, τον Κώστα Ακρίβο, την Έλενα Στανιού, τον Στέλιο Πελασγό, τη Λένα Διβάνη, τον Μάνο Κοντολέων και τον Λάσκαρη Π. Ζαράρη, ο οποίος τη Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013 ανέλυσε το εργαστήρι του συγγραφέα, με επίκεντρο την αξιοποίηση της φαντασίας στον τρόπο γραφής του ιστορικού διηγήματος, του παιδικού μυθιστορήματος και του παραμυθιού.

2) Μετά την αρτοκλασία που τελέστηκε στη μνήμη του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου από τον Σύλλογο Προσφύγων Μικρασιατών Επαρχίας Αλμυρού, την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 στο ομώνυμο εκκλησάκι, στο Πάρκο Μικρασιατών στον Αλμυρό Μαγνησίας, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Λάσκαρη Π. Ζαράρη, με τον τίτλο: «Η θάλασσα που μας ενώνει», μία συλλογή σύντομων πεζογραφημάτων. Την παρουσίαση του βιβλίου, αλλά και του γενικότερου έργου του δημιουργού, έκανε ο φιλόλογος και συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής.

3) Στη Σαββατιάτικη εκπομπή του Ράδιο Ένα Μαγνησία «Μιλάμε για το βιβλίο» που παρουσιάζει ο φιλόλογος και συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής, και αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε εορταστικά στο Public του Βόλου, στις 29 Ιουνίου 2013 για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων (150 εκπομπών), καλεσμένος ήταν ο Λάσκαρης Π. Ζαράρης ανάμεσα σε αρκετούς συγγραφείς, εικονογράφους, ανθρώπους του θεάτρου, εκδότες, που βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι και συνομίλησαν τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους ακροατές.

4) Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013 η παρουσίαση της συλλογής σύντομων πεζογραφημάτων: «Η θάλασσα που μας ενώνει» του διακεκριμένου λογοτέχνη Λάσκαρη Π. Ζαράρη. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από κοινού από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Νέας Αγχιάλου, τον Σύλλογο Προβολής και Διατήρησης της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρειας Θράκης) Βόλου, την ΗΡΑ Εκδοτική και με τη συνεργασία της  Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.
Στον εξωτερικό πανέμορφο χώρο της βιβλιοθήκης «Κώστας Βάρναλης» Νέας Αγχιάλου, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία μελών διάφορων συλλόγων που δραστηριοποιούνται ειδικά στα θέματα της προσφυγιάς και των Αλησμόνητων Πατρίδων: Ένωση Κυπρίων, Σύλλογος Μακεδόνων «Ο Μέγας Αλέξανδρος», Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι», Σύλλογος Βλάχων, Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου κλπ.
Παρουσία του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου κ. Παντελή Πελεκάνου, απήυθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Ταβέλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προβολής και Διατήρησης της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρειας Θράκης) Βόλου κ. Κυριάκος Κυτούδης, ο συγγραφέας κ. Λάσκαρης Π. Ζαράρης, ενώ για το βιβλίο μίλησε ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Διονύσης Λεϊμονής, ο οποίος έκανε μία γλαφυρή εισήγηση, μιλώντας για τις είκοσι ιστορίες του βιβλίου που σημάδεψαν τους πρωταγωνιστές τους με τον πόνο του «ξεριζωμού», αλλά και με την ελπίδα της αναδημιουργίας. Στη συνέχεια έγιναν αναγνώσεις χαρακτηριστικών αποσπασμάτων του βιβλίου που απέδωσαν με χρώμα φωνής οι κυρίες: Νεφέλη Δερδελάκου – παιδαγωγός και Ειρήνη Σκουλή – ηθοποιός.
Στο τέλος της παρουσίασης έγινε μία όμορφη έκπληξη, καθώς έκαναν την εμφάνισή τους οι αξιόλογοι μουσικοί: Βασίλης Αιμονιώτης, Θανάσης Κατεργάρης και Κατερίνα Τζιαφέτα οι οποίοι επένδυσαν φωνητικά και μουσικά τη βραδιά και διασκέδασαν τους παρευρισκομένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου