Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ.

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΤΙΣ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ 


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδρομή που διοργάνωσε ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου στις Δαλματικές Ακτές στις 2 έως 9 Σεπτεμβρίου 2013.
Πιο συγκεκριμένα οι εκδρομείς αναχώρησαν την Δευτέρα το πρωί από το Δημαρχείο του Βόλου και κατόπιν από την κεντρική πλατεία της Νέας Αγχιάλου για το Βελιγράδι όπου έφτασαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Εκεί επισκέφτηκαν το  φρούριο, τον πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου, την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό θέατρο, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων, τον Άγιο Σάββα , το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο.
Η επόμενη μέρα περιελάμβανε επίσκεψη στο Ζάγκρεπ, στις Λίμνες Πλιτβίτσε και το Ζαντάρ, όπου εντυπωσίασε ο  Εθνικός Δρυμός των Λιμνών, στην καρδιά της Κροατίας.  Πρόκειται για μια έκταση 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων, καλυμμένη με λίμνες και δάση, που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ το 1979. Ο δρυμός είναι ιδιαίτερα γνωστός για τους εντυπωσιακούς καταρράκτες του. Μέσα στο πάρκο υπάρχουν 16 λίμνες και οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν τα μονοπάτια  κατά μήκος των ακτών ή να περάσουν από τα γεφυράκια.
 Το βράδυ της ίδιας μέρας, η αποστολή κατέληξε στην πρωτεύουσα της Δαλματίας, το Ζαντάρ όπου περιηγήθηκαν στον μαγευτικό καθεδρικό ναό της Αγίας Αναστασίας, στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, ένα από τα ωραιότερα δείγματα Βυζαντινής αρχιτεκτονικής στη Δαλματία.
Οι επόμενοι προορισμοί στη σειρά ήταν το νησάκι Τρογκίρ, το  Σπλίτ, ένα από τα ωραιότερα λιμάνια της Αδριατικής με κατάληξη στο  Ντουμπρόβνικ, το καμάρι της Δαλματίας, κέντρο ενετικής διοίκησης για πολλά χρόνια με έντονο βενετσιάνικο χαρακτήρα. Εκεί επισκέφτηκαν το Πρυτανικό μέγαρο,  στις αίθουσες του οποίου φιλοξενείται  το Μουσείο του Ντουμπρόβνικ που παρουσιάζει την ιστορία της πόλης μέσα από έπιπλα, πίνακες Βενετών και Δαλματών καλλιτεχνών, μέτρα και σταθμά όπως το περίφημο «χέρι του Ντουμπρόβνικ» και νομίσματα από το 1305 εως το 1803.
Η αποστολή περνώντας από τη  γραφική πόλη της Μπούτβα, θαύμασε, τις εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη, της Αγίας Μαρίας της Πούντα και της Αγίας Τριάδας, το Εθνογραφικό μουσείο , το φρούριο Σιταντέλ  που χρονολογείται από τον 5ο – 6ο αιώνα π.Χ. αλλά και τις περίφημες ακτές του Μαυροβουνίου, κατέληξε στα Τίρανα.
Την επόμενη μέρα, με ενδιάμεση στάση στο Πόγραδετς, κορεσμένοι από εντυπώσεις, εικόνες και όμορφα συναισθήματα, επέστρεψαν στην Νέα Αγχίαλο.
Τους εκδρομείς συνόδεψε ο Αντιδήμαρχος Νέας Αγχιάλου, κ. Παντελής Πελεκάνος καθώς επίσης ο υπεύθυνος Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου, Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Ευθύμιος Τσάμης και ο επίσης Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Καραπατάκης.
Το Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην εκδρομή, τον Αντιδήμαρχο Νέας Αγχιάλου και τους Δημοτικούς Συμβούλους  για την παρουσία τους, καθώς και  το ταξιδιωτικό γραφείο IONIS TOYRS του Βόλου για την άψογη οργάνωση και εκτέλεση του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου