Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ.


                                                ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
                                               ΣΤΑΔΙΟΥ-ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ Ν. ΙΩΝΙΑ, ΤΗΛ. 6944388045

 
Βόλος  26-12-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράσταση της Πειραματικής Σκηνής για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

Η Πειραματική Σκηνή στο πλαίσιο της χρόνιας συνεργασίας με τον Δήμο Βόλου στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας και συναισθανόμενη το κοινωνικό γίγνεσθαι, πάντα πρόθυμη και πρωτοπόρα στην κοινωνική προσφορά, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, θα παρουσιάσει το παιδικό θεατρικό έργο «Οι τρεις φίλοι» της Γαλάτειας Καζαντζάκη, σε μια έκτακτη παράσταση, την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας – οδός Σταδίου) για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου. Οι θεατές αντί εισιτηρίου θα φέρουν τρόφιμα.  
Το έργο περιγράφει τις περιπέτειες τριών παιδιών, του Σπύρου, της Ανθούλας και του αδελφού της Νίκου σε ένα έρημο νησί, στο οποίο βρίσκονται ως οι μόνοι επιζήσαντες ναυαγοί από το πλοίο με το οποίο ταξίδευαν. Τα 3 αυτά παιδιά- ήρωες του βιβλίου χαρακτηρίζονται από την εργατικότητά τους, την εφευρετικότητά τους, το συλλογικό πνεύμα και το δυναμισμό τους.
Η ιδιαιτερότητα του έργου αυτού δεν βρίσκεται μόνο στη χρήση της δημοτικής γλώσσας, αλλά στο γεγονός, ότι εκφράζει τη νέα παιδαγωγική φιλοσοφία της εποχής του, η οποία έχει στο κέντρο της το παιδί και τον κόσμο του και κυριαρχείται από αντιαυταρχικό πνεύμα, συλλογικότητα και κοινωνικότητα.
Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Χριστίνας Δημητρίου, ζωγραφική σκηνικού Ράνιας Βελέτζα, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, στίχοι τραγουδιών Μαρίας Κολίτσα, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Σπύρος Χαλκιάς, Γιάννης Σεχίδης,  Άννα Παρασκευά, Θάλεια Κόγκα.

Οι παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής συνεχίζονται κανονικά κάθε Κυριακή 11.30 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου