Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ: "ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ" ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΛΕΪΜΟΝΗ.



       Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου, σε συνεργασία με τον Εκδοτικό οίκο «Ήρα Εκδοτική», τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχιάλου (Ευγένειου & Βαρνάλειου), τον Σύλλογο Γυναικών Νέας Αγχιάλου, τον Σύλλογο Οξυωτών, την Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου και τους Αθλητικούς Συλλόγους «ΠΥΡΑΣΟΣ» & «ΦΘΙΩΤΙΔΕΣ ΘΗΒΕΣ-ΑΓΧΙΑΛΟΣ», αναλαμβάνει από κοινού την παρουσίαση του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού τού εξαίρετου φιλόλογου και συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή, ο οποίος θα επιδιώξει να έρθει σε άμεση επικοινωνία με τους μικρούς αναγνώστες του.
       Το  παραμύθι του με τίτλο: «Τίμια δώρα» που εικονογραφήθηκε από τον ζωγράφο «Ηριδανό» και εκδόθηκε πρόσφατα από τον Εκδοτικό Οίκο «Ήρα Εκδοτική» στο Βόλο, έχει χαρακτηριστεί σε κριτικές που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο ως «ένα πολύ καλό, στέρεο σε ιδέες παραμύθι, που περιέχει πολλές οσμές και γεύσεις σαν το παλιό καλό κρασί και μπορεί να γοητεύσει τον κάθε αναγνώστη και ακροατή. Η κυριότερη όμως ευεργετική επίδρασή του, είναι η «μέθη της ψυχής» που επιτυγχάνεται καθώς αρχίσουν να μεστώνουν σιγά-σιγά οι «πνευματικοί θησαυροί» που αποκόμισε ο μικρός αναγνώστης, γεγονός που οφείλεται αναμφισβήτητα στην ειλικρίνεια των προθέσεων και στη γνησιότητα που διακρίνει τον δημιουργό του βιβλίου αυτού ως αξιόλογο άνθρωπο και σημαντικό παιδαγωγό».
       Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013, στις 11:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου.
       Τον συγγραφέα θα παρουσιάσει με ομιλία του ο συμπολίτης μας, ποιητής και συγγραφέας κ. Λάσκαρης Π. Ζαράρης.
       Αποσπάσματα του παραμυθιού θα διαβάσει η ηθοποιός Ειρήνη Σκουλή και θα γίνει ένας δραματοποιημένος διάλογος μεταξύ των μικρών μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου