Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ (CENTER FOR AVANT-GARDE STUDIES).

 
 
  •  
    "ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ (CENTER FOR AVANT-GARDE STUDIES)"
  •  
    ΜΙΑ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΠΟΣΝΑΚΗ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ. Στην παρουσίαση αυτή ο ομιλητής λοξοδρομεί από την συνήθη κριτική του ορθού και πρακτικού λόγου της Νεοελληνικής Θεωρίας και Κριτικής για να ρίξει φώς στο βαθύτερο σκοτεινό θάλαμο του ποιητικού οικογενειακού δένδρου, της βαθύτερης συνομιλίας των ποιητών μεταξύ τους.
    Ποιά ρίζα ήταν αυτή που συνέδεσε τους τρείς μεγάλους ποιητές και σε ποιά αδιάβατα μονοπάτια τελικά τους οδήγησε; ποιές ήταν οι μυστικές συνομιλίες μεταξύ τους και ποιό δένδρο τελικά δεν άνθησε;
    Επιστρατεύοντας την έκτη αίσθηση του ποιητικού ερεθίσματος, εκείνης της διαίσθησης των προλεγομένων, ο πανεπιστημιακός και ποιητής, θεωρητικός της πρωτοπορίας Παν. Μποσνάκης εισχωρεί στο βαθύτερο σώμα των ποιητών για να ρίξει φώς στις εναγώνιες διαδρομές του άχθους της επίδρασης των συνδιαλεγομένων ποιητών.
    Σημαντικοί εκπρόσωποι από τον εικαστικό και μουσικό χώρο θα κληθούν επίσης να καταθέσουν την μαρτυρία τους για τους τρείς ποιητές.
    Η εκδήλωση θα συμπληρωθεί από καλλιτεχνικό δρώμενο μουσικο-ποιητικής δράσης πάνω σε κείμενα των ποιητών.

    Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Γκρί Καφέ (Θεμιστοκλέους 80-Εξάρχεια) Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 7.00 μμ και είναι μία συνεργασία με το Κέντρο Ποίησης για την Πρωτοπορία και την Διαπολιτιστικότητα.

    2 σχόλια:

    1. Mετά τις παρουσιάσεις των ομιλητών θα ακολουθήσει ζωντανό πρόγραμμα ανάγνωσης και παρουσίασης ποιημάτων. Ο καθένας και η καθεμία που επιθυμούν να παρουσιάσουν είτε δική τους δουλειά είτε δουλειά άλλου ποιητή θα έχουν στην διάθεσή τους 5-10'. Μπορούν να φέρουν τα κείμενα επί τόπου στο χώρο της εκδήλωσης και να μάς ενημερώσουν έγκαιρα πριν την έναρξη.

      Πάνος Μποσινάκης

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Μια καλή ευκαιρία, ίσως πρωτότυπη για να μπορέσουν και οι ντροπαλοί.!!!! να παρουσιάσουν το έργο τους. Καλή επιτυχία, θα ήθελα πολύ να είμαι εκεί, αλλά η απόσταση πολύ μεγάλη.

      ΑπάντησηΔιαγραφή