Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Κοινή έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Χλωρίδα και Μυθολογία», των καλλιτεχνών Δημήτρη Μοράρου και Φωτεινής Στεφανίδη εγκαινιάζεται στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο την Παρασκευή 7 Μαρτίου, με έργα ζωγραφικής, σπουδές, σχέδια και αντικείμενα.


     
   Η Φωτεινή επιλέγει αναδρομικά, ο Δημήτρης κυρίως από έργα των δυο τελευταίων χρόνων. Κάπου οι δυο ζωγράφοι συναντιούνται σαν από πριν συνεννοημένοι, όπου ο καθένας ερμηνεύει διαφορετικά στοιχεία της χλωρίδας και της Μυθολογίας.
Ο εξαιρετικός χώρος θα φιλοξενήσει τα έργα των δύο ζωγράφων από τις 7 Μαρτίου ως τις 22 του ίδιου μήνα. Ανοιχτή έκθεση για εκπαιδευτικά προγράμματα.
Η οργάνωση και η επιμέλεια από τον Δήμο Βόλου, Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, την Διεύθυνση Εκπαίδευσης - «Στέκι Παιδιού», Κ.Ε.Κ.Π.Α - Δ.Ι.Ε.Κ, Κ.Δ.Α.Π Νεάπολης και Λεχωνίων.
     Δεύτερη έκθεση, με την ίδια θεματική, άλλη οπτική και διαφορετικά έργα μικρότερων διαστάσεων από τους ίδιους ζωγράφους θα γίνει από τις 21 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου στο Βιβλιοπωλείο-καφενείο «Χάρτα» (Σκενδεράνη 16Α-Β, τηλ. 2421033250).
«Με την Φωτεινή συγκινούμαστε από την διαδικασία της ζωής των φυτών -από σποράκι στο χώμα μέχρις ολάνθιστο και πολύφυλλο φυτό- κι απ' τον μόχθο που στην εποχή μας είναι παραγνωρισμένος. Με αρκετόν μόχθο κι εμείς, κάνουμε τις «χειροτεχνίες» μας και τις «ποδηλατοδρομίες» μας. Κι όπως γυρίζει ο τροχός, έτσι κι αυτή η εργασία είναι «εν εξελίξει»» αναφέρει ο Δημήτρης Μοράρος.
«Αυτός ο ρυθμός των φύλλων επάνω στα κλωνιά, παράξενο τραγούδι που φτιάχνει. Το συνοδεύουν τα πράσινα τα χίλιων λογιών. Πολλές φορές και τα κόκκινα. Και τα άνθη που τόσο απρόβλεπτα ταιριάζουν με τα φύλλα, τα κλωνιά, το άρωμα, την αφή, το όλο. Η συγκίνηση που αναφέρει ο Δημήτρης. Κρυμμένοι θησαυροί αφειδώς δοσμένοι. Να ζωντανεύουν, να τρέφουν, να ομορφαίνουν, να θεραπεύουν, να μας μαθαίνουν τόσα» τονίζει από την πλευρά της η Φωτεινή Στεφανίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου