Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης και Παραμυθιού 2014 από το Πολιτιστικό Περιοδικό Λόγου και Τέχνης «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός».



  
9ος ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ  2014

Το Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός» προκηρύσσει τον 9ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό ΠΟΙΗΣΗΣ.
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί με τους παρακάτω γενικούς και ειδικούς όρους.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

1.  Κάθε  διαγωνιζόμενος/η μπορεί να λάβει μέρος με ένα ποίημα.
2.  Τα υπό κρίση έργα θα υποβάλλονται σε κλειστό φάκελο, απαραιτήτως με ψευδώνυμο.
3.  Εντός του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ θα πρέπει να βρίσκεται και ένας άλλος φάκελος ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟΣ μέσα στον οποίο θα βρίσκεται το πραγματικό όνομα και τα λοιπά στοιχεία του διαγωνιζομένου (Διεύθυνση, πόλη, τηλέφωνο), ενώ εξωτερικά αυτού θα αναγράφεται το ψευδώνυμο, και ο οποίος θα αποσφραγιστεί μετά την αξιολόγηση-κρίση. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται το απόρρητο και το αδιάβλητο του διαγωνισμού.
4.  Έργα στα οποία δεν διασφαλίζεται η ανωνυμία του διαγωνιζόμενου θα αποκλείονται εξ αρχής.
5.  Το ΘΕΜΑ στον 9ο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ είναι ελεύθερο.
6.  Τα διαγωνιζόμενα έργα πρέπει να αποσταλούν στη Διεύθυνση: «ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ 17, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11144 από την 1η Αυγούστου 2014 μέχρι την 20η Νοεμβρίου 2014 (η ημερομηνία αποδεικνύεται από τη σφραγίδα ταχυδρομείου), και με την ένδειξη: «Για τον διαγωνισμό Ποίησης».
7. Τα ποιήματα πρέπει να αποσταλούν σε (5) πέντε φωτοτυπημένα αντίτυπα και η έκτασή τους πρέπει να είναι σε (1) σελίδα Α4 (περίπου 30 σειρές).                                         
Θα δοθούν ΤΡΙΑ (3) ΒΡΑΒΕΙΑ και (3) ΤΡΕΙΣ ΕΠΑΙΝΟΙ.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν και θα δοθούν τα βραβεία-έπαινοι από την ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», σε τιμητική εκδήλωση που θα γίνει μετά τις 10 Δεκεμβρίου 2014 και σε αίθουσα που θα ανακοινωθεί σύντομα μέσα από τις σελίδες του περιοδικού αλλά και από το διαδίκτυο.

1ος ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ  2014

Το Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός» προκηρύσσει τον 1ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ.
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί με τους παρακάτω γενικούς και ειδικούς όρους.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

1.  Κάθε  διαγωνιζόμενος/η μπορεί να λάβει μέρος με ένα παραμύθι.
2.  Τα υπό κρίση έργα θα υποβάλλονται σε κλειστό φάκελο, απαραιτήτως με ψευδώνυμο.
3.  Εντός του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ θα πρέπει να βρίσκεται και ένας άλλος φάκελος ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟΣ μέσα στον οποίο θα βρίσκεται το πραγματικό όνομα και τα λοιπά στοιχεία του διαγωνιζομένου (Διεύθυνση, πόλη, τηλέφωνο), ενώ εξωτερικά αυτού θα αναγράφεται το ψευδώνυμο, και ο οποίος θα αποσφραγιστεί μετά την αξιολόγηση-κρίση. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται το απόρρητο και το αδιάβλητο του διαγωνισμού. 
4.  Έργα στα οποία δεν διασφαλίζεται η ανωνυμία του διαγωνιζόμενου θα αποκλείονται εξ αρχής.
5.  Το ΘΕΜΑ στον 1ο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ είναι ελεύθερο.
6. Τα διαγωνιζόμενα έργα πρέπει να αποσταλούν στη Διεύθυνση: «ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ 17, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11144 από την 1η Αυγούστου 2014 μέχρι την 20η Νοεμβρίου 2014 (η ημερομηνία αποδεικνύεται από τη σφραγίδα ταχυδρομείου), και με την ένδειξη: «Για τον διαγωνισμό Παραμυθιού».
7.  Τα παραμύθια πρέπει να αποσταλούν σε (5) πέντε φωτοτυπημένα αντίτυπα και η έκτασή τους πρέπει να είναι σε (2,5) σελίδες Α4 το ανώτερο (περίπου 1000 λέξεις).
Θα δοθούν ΤΡΙΑ (3) ΒΡΑΒΕΙΑ και (3) ΤΡΕΙΣ ΕΠΑΙΝΟΙ.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν και θα δοθούν τα βραβεία-έπαινοι από την ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», σε τιμητική εκδήλωση που θα γίνει  μετά τις 10 Δεκεμβρίου 2014 και σε αίθουσα που θα ανακοινωθεί σύντομα μέσα από τις σελίδες του περιοδικού αλλά και από το διαδίκτυο.

4 σχόλια:

  1. Στον προηγούμενο διαγωνισμό τι έγινε; ΠΟΙΟΙ ΒΡΑΒΕΎΤΗΚΑΝ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΏΘΗΚΑΝ ΠΟΤΈ.

    ΟΤΑΝ ΑΡΧΊΖΕΤΕ ΚΆΤΙ ΝΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ξέρω σε ποιον απευθύνεστε... Τα αποτελέσματα είναι ευθύνη των διοργανωτών του διαγωνισμού και όχι αυτής της σελίδας που προβάλλει ανεξαιρέτως τους περισσότερους διαγωνισμούς που προκηρύσσονται. Με εκτίμηση.

      Διαγραφή
  2. Γεια σας, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας "μετά κόπων και βασάνων " ενημερώθηκα από κάποιο κύριο ηλικιωμένο ότι κέρδισε η κόρη μου κάποιο βραβείο το οποίο αφενός δεν ήξερε τι ήταν,αφετέρου δε, μου ζήτησε να αποστείλω χρηματικό ποσό για την παραλαβή του!
    Στην ερώτησή μου ...τι βραβείο κέρδισε, δεν ήξερε ! απλά ήθελε να του πω αν επιθυμώ να το λάβω ή όχι, χωρίς να γνωρίζω τι ακριβώς είναι αυτό το βραβείο, αφού ούτε στους όρους του διαγωνισμού δεν αναγράφονται κανένα από τα 3 βραβεία . Η τηλεφωνική επικοινωνία έληξε λέγοντάς μου να επικοινωνήσω στα μέσα του άλλου μήνα (Ιανουάριο) με τον λογιστή για να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες!
    Μπορείτε σας παρακαλώ να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες;
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας αγαπητέ κύριε, ο κ. Θάνος Αθανασόπουλος είναι ο μοναδικός αρμόδιος για την ενημέρωσή σας αφού διατελεί διευθυντής του περιοδικού.
      Σύμφωνα με την περιγραφή που δίνετε, υποθέτω πως μιλήσατε μαζί του. Αν και καταλαβαίνω ότι δεν σας διαφώτισε αρκετά επί του θέματος, δεν γνωρίζω κάποια παραπάνω πληροφορία για να σας τη μεταφέρω απ' ό,τι γνωρίζει ο ίδιος.

      Μετά τιμής.
      Σας ευχαριστώ γι' αυτή την επικοινωνία!

      Διαγραφή