Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ.



                                                                                                                          29 Ιουλίου 2014
Πληροφορίες: Γ. ΤΑΒΕΛΗΣ
Email: gtavelis@gmail.com
( 2428076904 – 6974181937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο «ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ» αναπτύσσοντας εκτός των πολιτιστικών και κοινωνική δράση, ευαισθητοποιούμενος από την δύσκολη κατάσταση, λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας,  που  περιήλθαν  γείτονες και φίλοι  λαοί,  Σέρβοι και Βόσνιοι, απηύθυνε κάλεσμα για την συγκέντρωση υλικού που θα τους ανακούφιζε.
Το κάλεσμα περιελάμβανε τη συγκέντρωση υλικού και για μία πραγματική και σπουδαία, Μη Κυβερνητική  Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.), « ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»,  που η δράση της και η προσφορά της μας έχουν όλους συγκινήσει.
Η ανταπόκριση των πολιτών της Νέας Αγχιάλου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ήταν συγκινητικές η προσφορές όχι μόνο από πολίτες του Βόλου, της Μαγνησίας, αλλά και από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Σούρπης και φορείς της Αγριάς όπου σε συνεννόηση με το Φιλοπρόοδο  συγκεντρώθηκε και εκεί μεγάλη ποσότητα υλικού που μας προσφέρθηκε.
Αποτέλεσμα του ενδιαφέροντος των πολιτών, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της κρίσης, ήταν η συγκέντρωση πάνω από δέκα (10) τόνων ανθρωπιστικού υλικού.
Συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες σε ρουχισμό, είδη υπόδησης, παιδικών ειδών, παιχνιδιών και τρόφιμα μακράς διαρκείας.
Τα μέλη του «ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ» εργάσθηκαν επί πολλές μέρες, εθελοντικά, για να ταξινομηθεί όλο αυτό το υλικό, και να συσκευασθεί.
Αφού έγιναν επαφές με τις εδώ αρχές, πρεσβεία και προξενεία, της γείτονας χώρας (Σερβίας), αλλά και με ανθρώπους που ζουν στην περιοχή μας, είτε σπούδασαν εκεί, βρέθηκε Σέρβικο φορτηγό αυτοκίνητο και η αποστολή έγινε απευθείας σε φορείς των πληγέντων περιοχών.
Μια σημαντική ποσότητα υλικού για παιδιά θα αποσταλεί σύντομα, εκτός από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και στην «Ομοσπονδία Πολυτέκνων»
Ευελπιστούμε ότι το υλικό αυτό να ανακούφισε σημαντικά τους πληγέντες της  Σερβίας  και της Βοσνίας και να βοήθησε τις δράσεις του «χαμόγελου του παιδιού».
Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε να έλθει σύντομα ο καιρός που συνάνθρωποι  μας δεν θα έχουν ανάγκη την ανθρωπιστική βοήθεια συλλόγων για να ανακουφισθούν και σύλλογοι όπως ο δικός μας θα περιορίσουν την δράση τους σε πολιτιστικά δρώμενα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου