Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Δίμηνος απολογισμός δράσεων του Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ - Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.


Δράσεις Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2014


Το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2014 το Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου πραγματοποίησε σειρά δράσεων με τη συμμετοχή των μελών του.

Συγκεκριμένα:

1.       Συμμετείχαμε στο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, με τη δράση «Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο». Εικοσιπέντε συγγραφείς και εικονογράφοι, οι οποίοι συμμετέχουν στο υπό έκδοση βιβλίο μας, παρουσίασαν τις ανέκδοτες ιστορίες τους στα παιδιά.

2.       Η εκπρόσωπός μας, κ. Μαίρη Κρητικού, παρακολούθησε τις εργασίες του Συνεδρίου της ΙΒΒΥ στο Μεξικό, ψήφισε στη Γενική Συνέλευση και παρέλαβε δίπλωμα ανακήρυξης της κ. Λότης Πέτροβιτς ως Μέλος επί τιμή, για τη συνολική προσφορά της στην ΙΒΒΥ. Η απονομή του διπλώματος στην κ. Πέτροβιτς θα πραγματοποιηθεί την 27η Νοεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση.

3.       Συμμετείχαμε με δικό μας περίπτερο στο LocalBook Show, που συνδιοργάνωσαν η Π.Ο.Ε.Β. και ο Δήμος Κηφισιάς, στο Άλσος Κηφισιάς,  4 έως τις 12 Οκτωβρίου.

4.       Ενισχύσαμε τη «Γωνιά Φιλαναγνωσίας», που έχουμε ιδρύσει από τον Απρίλιο του 2013 στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη, χάρη στη βοήθεια του μέλους μας κ. Εύας Κασιάρου, η οποία μετέφερε δεκάδες βιβλία, τα οποία είχαν κατατεθεί από εκδότες και δημιουργούς για τα βραβεία μας.

5.       Φιλοξενούμε στη Βιβλιοθήκη μας, ένα από τα 28 εικαστικά έργα της έκθεσης StrArt, που διοργανώνει το Δίκτυο Δικαιωμάτων του Παιδιού. Τα έργα φιλοξενούνται σε 28 σημεία γύρω από το Σταθμό Λαρίσης.  Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου και είναι σχεδιασμένη, έτσι ώστε να αποτελεί έναν περίπατο, με βάση χάρτη που απεικονίζει τα σημεία έκθεσης των έργων. Το έργο που φιλοξενούμε μπορείτε να δείτε: Πέμπτη 30\10, Δευτέρα 3\11, Τρίτη 4\11 και Πέμπτη 6\11, 5-7 μ.μ.

Για τις δράσεις Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα μας (www.greekibby.gr), το λογαριασμό μας στο Facebook (Greek IBBY- KYKLOS PAIDIKOY VIVLIOY) και το Τwitter.

Σας ευχαριστούμε και περιμένουμε με χαρά τη συμμετοχή όλο και περισσότερων μελών στις επόμενες  δράσεις μας! 


Ο Πρόεδρος                                                                                 Η Γενική Γραμματέας
                                                                          
     Βαγγέλης Ηλιόπουλος                                                                            Κατερίνα Δερματά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου