Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

«Το νησί και το αθάνατο νερό» του Λάσκαρη Π. Ζαράρη από το Εργαστήρι Λογοτεχνικής & Δημιουργικής Έκφρασης των Πολιτών Εν Γνώσει.




Υπάρχει τελικά το «αθάνατο νερό»; Ποια ακριβώς σημασία έχει για τους ντόπιους κατοίκους και τους ξένους επισκέπτες ενός παράξενου νησιού; Υποδηλώνει μήπως μια διαρκώς ανανεωμένη αγάπη που πηγάζει από τις πλούσιες και ζεστές καρδιές, μιας αγάπης που δεν γνωρίζει σύνορα, ούτε από λαούς, εθνότητες, θρησκείες και φυλές; Μιας αγάπης για ένα πρόσωπο που μπορεί να καταλήξει, μέσα από την παιδική ευαισθησία και το ονειροπόλημα, να μετατραπεί σε γόνιμο προβληματισμό για έναν πλανήτη που χάνεται• τη γη μας, για τη χλωρίδα και την πανίδα της που εξαφανίζεται… Η φιλία ανάμεσα σε διαφορετικά παιδιά, ο ενθουσιασμός και η τόλμη στην ολοκλήρωση της αποστολής τους μπορεί να δώσει παράδειγμα ακόμη και στους μεγάλους πως δεν είναι δύσκολο και ακατόρθωτο ν’ αλλάξει η μοίρα του «πληγωμένου» πλανήτη μας προς το καλύτερο. 

Στο «Νησί με το αθάνατο νερό» θα «ταξιδέψουν» αυτή την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου οι μικροί φίλοι του Εργαστηρίου Λογοτεχνικής & Δημιουργικής Έκφρασης, παρέα με το γνωστό και αγαπημένο συγγραφέα Λάσκαρη Ζαράρη. Θα συζητήσουν μαζί του για τη φιλία, το θάρρος, την ομαδικότητα και την οικολογική συνείδηση με τη βοήθεια της μουσικής, της ζωγραφικής και της δραματοποίησης. 

Ο Λάσκαρης Π. Ζαράρης είναι ποιητής, συγγραφέας και βιβλιοκριτικός, γεννήθηκε και κατοικεί στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας. Από τα πρώτα γυμνασιακά του χρόνια ένιωθε μια έντονη ψυχική ανάγκη να γράφει στα τετράδιά του κι έτσι ξεκίνησε το όμορφο αλλά δύσκολο ταξίδι του στον κόσμο της λογοτεχνίας, πρώτα με ποίηση που γαληνεύει την καρδιά και την ψυχή κι ύστερα με παιδικά βιβλία, αφού ποτέ δεν αρνήθηκε την παιδικότητά του: στον κόσμο του παιδιού και των παραμυθιών τα πάντα επιτρέπονται και είναι δυνατά! Η έμπνευση και η συγγραφή αποτελεί γι’ αυτόν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που τον οδηγεί καθημερινά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις κάνοντάς τον να νιώθει σαν τον μικρό φιλοπερίεργο εξερευνητή. Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα δύο βιβλία του για παιδιά κι ένα παιδικό βιβλίων γνώσεων θα είναι έτοιμο να παρουσιαστεί τον Μάρτιο κι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού η ιστορία του διαδραματίζεται στο νεολιθικό Διμήνι και στην προϊστορική σπηλιά της Θεόπετρας στην Καλαμπάκα.

3 σχόλια:

  1. Χαιρόμαστε που στην περιοχή μας υπάρχουν αξιόλογοι σκαπανείς του πνεύματος. Ο κ. Ζαράρης εκφράζει με τον μοναδικό δικό του τρόπο την τέχνη του ευ ζην. Τον ευχαριστούμε γι' αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ αγαπητέ φίλε για τα καλά σας λόγια κι έχω τη βεβαιότητα πως όλοι εμείς, οι δημιουργοί του λόγου, μπορούμε να φέρουμε την ελπίδα και τα όνειρα πιο κοντά στα παιδιά.

      Διαγραφή
  2. Το να μεταδώσουμε στα παιδιά όχι μόνο τις γνώσεις των αιώνων αλλά, κυρίως, αξίες και ιδανικά είναι καθήκον κι υποχρέωση. Ας βάλουμε λοιπόν κι εμείς το λιθαράκι, όσο μπορούμε, ώστε οι νεώτερες γενιές να ζήσουν σε καλύτερο κόσμο και ειρηνικό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή