Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Julio Verne του Bargas) ΤΟΛΕΔΟ.



Ο ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ «El Greco» ΕΝΩΝΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΟΥΣ

Το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πλαίσιο της παροχής ευκαιριών στους μαθητές /ριες του σχολείου για βιωματική παιδεία, ανάπτυξη δεξιοτήτων, αλλά και καλλιέργεια του πολιτισμού της ειρήνης, ολοκλήρωσε διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τη δεύτερη φάση φιλοξενίας και κοινών πολιτιστικών δράσεων με το Ισπανικό σχολείο IES Julio Verne του Bargas από τις 3 Φεβρουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου 2015.
Αντιπροσωπεία από τρεις εκπαιδευτικούς (τον υποδιευθυντή κύριο Νικόλαο Γεωργολιό, τον υπεύθυνο του προγράμματος, κύριο Θωμά Ζήκο, και τη φιλόλογο, κυρία Ευανθία Ζαρκογιάννη) και 27 μαθητές /ριες, επισκέφθηκαν το Ισπανικό σχολείο IES Julio Verne του Bargas, στο Τολέδο, στο πλαίσιο των δράσεων του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «El Greco Project 2014». Το πρόγραμμα αυτό  υλοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 400 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου καλλιτέχνη Δομίνικου Θεοτοκόπουλου ή όπως είναι ευρέως γνωστός στις ευρωπαϊκές χώρες «El Greco». Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, κύριος Θωμάς Ζήκος (ΠΕ01), κύριος Νίκος Γεωργολιός (ΠΕ 04) και κυρία Ευανθία Ζαρκογιάννη (ΠΕ02), με το συντονισμό και την υποστήριξης της διευθύντριας κυρίας Ελένης Μούζουρα (ΠΕ02).
Κατά την επίσκεψη της αποστολής του σχολείου μας, υπογράφηκε σύμφωνο με το οποίο τα δύο σχολεία αδελφοποιούνται και έτσι η εκπαιδευτική οικογένεια του σχολείου μας διευρύνεται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο έως την Ισπανία. Το σύμφωνο υπογράφηκε από τη διευθύντρια του σχολείου μας, κυρία Ελένη Μούζουρα και από τον διευθυντή του Ισπανικού σχολείου IES Julio Verne του Bargas, κύριο Daniel Fernandez Gutierrez. Επίσης, παρουσιάστηκαν εργασίες μαθητών και μαθήματα εκπαιδευτικών με θέμα τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο στα Αγγλικά, τόσο από την ελληνική αποστολή, όσο και από τους Ισπανούς μαθητές και εκπαιδευτικού.
Η ελληνική αποστολή έγινε δεκτή από το Δήμαρχο της πόλης του Bargas, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το σχολείο μας, την Ελλάδα και μας προσέφερε ψηφιακό υλικό για την πόλη τους. Οι μαθητές /ριες μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μουσεία και διάφορους χώρους πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας και να εμπλουτίσουν βιωματικά τις γνώσεις τους. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η επαφή με τα πρωτότυπα έργα του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, Δομήνικου Θεοτοκόπουλου. Οι μαθητές /ριές μας, φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μαθητών /ριών του Ισπανικού σχολείου, ανταποδίδοντας έτσι τη φιλοξενία που προσφέρθηκε σε σπίτια μαθητών /ριών μας στην Ισπανική αντιπροσωπεία, όταν φέτος το φθινόπωρο επισκέφθηκαν το σχολείο μας. 

Έτσι, ολοκληρώθηκε για το σχολικό έτος 2014 -15 άλλη μια σημαντική δράση του σχολείου μας, με την ολοκλήρωση  του προγράμματος «El Greco Project 2014», που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς επετεύχθησαν σημαντικοί στόχοι μαθησιακοί, κοινωνικο συναισθηματικοί, παιδαγωγικοί και εθνικοί. Αναπτύχθηκαν φιλικοί δεσμοί ανάμεσα στους μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και ανάμεσα στις οικογένειες των μαθητών/ριών και προάχθηκε ο πολιτισμός της ειρήνης.  Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όσους /ες Έλληνες και Ισπανούς μαθητές /ριες και εκπαιδευτικούς συνέβαλαν στην επιτυχία του προγράμματος.

                                                                        Η Διευθύντρια
                                                                                        Δρ. Μούζουρα Ελένη
                                                                                       Φιλόλογος-Ψυχολόγος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου