Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2ου ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.



ΤΟ 2Ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΒΝΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Δ΄ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μαθητές από 32 Σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα βρεθούν το διήμερο 28 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου 2015 στον χώρο του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου  Θεσσαλονίκης για να διαγωνιστούν στο διάλογο και να διασταυρώσουν την επιχειρηματολογία τους σε επίκαιρα θέματα με ευρύτερο στόχο την καλλιέργεια και διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας. Πρόκειται για τους Δ΄ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης, που για τέταρτη συνεχή  χρονιά διοργανώνει το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών  Σχολείων.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν το διήμερο 28 Φεβρουαρίου  και 1 Μαρτίου 2015 στις αίθουσες  του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης (Κλεάνθους 30).
Συμμετέχουν μαθητές από 32  Γυμνάσια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι αγώνες ρητορικής τέχνης τείνουν να καταστούν θεσμός  στην εκπαιδευτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και πραγματοποιούνται με σκοπό την προαγωγή της τέχνης του «καλώς λέγειν», δηλαδή του λόγου που χαρακτηρίζεται από γραμματική αρτιότητα, αισθητική ομορφιά και πρακτική αποτελεσματικότητα μέσα από την ισχύ της επιχειρηματολογίας.

Δρ Αλεξάνδρα Μάρα                                                                Δρ Ελένη Μούζουρα
Διευθύντρια 2ου Πρότυπου                                        Διευθύντρια Πρότυπου Πειραματικού Πειραματικού Γυμνασίου  Θεσσαλονίκης             Γυμνασίου  Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου