Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ 1955 - 59 - 6Η ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ.




Αξιότιμες/οι Κυρίες/Κύριοι

Συνεχίζοντας την παράδοση της ετήσιας εκδήλωσης μνήμης και τιμής της θυσίας της νεολαίας της Κύπρου κατά τη διάρκεια του Αγώνα 1955-1959, με τη συμμετοχή των σχολείων της Θεσσαλονίκης και με την πολύτιμη συμβολή εκπαιδευτικών, διευθυντών σχολικών μονάδων και σχολικών συμβούλων, τιμούμε, όπως πάντα,  τον Κυπριακό Απελευθερωτικό Αγώνα, η έναρξη του οποίου σημειώθηκε την 1η Απριλίου 1955.

Τα σχολεία της Θεσσαλονίκης πρωτοστατούν  για 6η  συνεχή χρονιά και συμβάλλουν καθοριστικά  στην επίτευξη του στόχου της εκδήλωσης, της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της νεολαίας μας σε ένα σημαντικό κεφάλαιο της Ιστορίας του Μείζονος Ελληνισμού. Οι μαθητές της Θεσσαλονίκης προσεγγίζουν βιωματικά τις αξίες που ενέπνευσαν τους ήρωες της Κύπρου για ελευθερία και περνούν τα δικά τους μηνύματα για ένα καλύτερο αύριο για ολάκερο τον Ελληνισμό

Η φετινή εκδήλωση  ξεχωρίζει καθώς συμπίπτει τόσο με τα 60χρονα από την έναρξη του αγώνα. όσο και με την απόφαση να τιμηθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τη διαχρονική προσφορά του στους αγώνες της  Κύπρου για Ελευθερία και Δημοκρατία.

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015  και ώρα 20.00. στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Τίτλος της φετινής εκδήλωσης: «Μικρή Πατρίδα Μεγάλες Θυσίες».
Την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος

Γίνεται, όπως πάντα, με τη συνεργασία και στήριξη  του Γενικού Προξενείου της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Κυπριακής Παροικίας της Θεσσαλονίκης, και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σας παρακαλούμε να σταθείτε στο πλευρό μας  ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για την μαθητική αυτή εκδήλωση προς τιμήν των ηρώων της Κύπρου που έπεσαν μαχόμενοι για την Πατρίδα και την Ελευθερία.

Η συμβολή-στήριξη σας θα αναφερθεί  στην εκδήλωση.

Ευελπιστώντας  στη θετική σας απάντηση  σας ευχαριστούμε θερμά!

                                                Με εκτίμηση


ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Κώστας Σταματάρης: Κινητό:  6974559908,  e-mail: stamatar@vet.auth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου