Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

«ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΕΤΩΝ 39», Θεατρική παράσταση από τους "ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ".Στην Π. Ηλεκτρική, 13, 14 και  15 Μαίου στις 9 το βράδυ

«ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΕΤΩΝ 39»  

Θεατρική παράσταση από τους 'ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ'


            Η θεατρική ομάδα Βόλου “ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ” παρουσιάζει την καινούργια της παραγωγή “ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΕΤΩΝ 39” των Αλ. Σακελλάριου-Χρ. Γιαννακόπουλου , που εκτός από θεατρική επιτυχία, αποτέλεσε και ένα λαμπερό διαμάντι της χρυσής εποχής του παλιού, αγαπημένου ασπρόμαυρου κινηματογράφου.
            Το έργο σατιρίζει εύστοχα ένα από τα πιο χαρακτηριστικά οικογενειακά έθιμα των προηγούμενων δεκαετιών, που απασχόλησε, σε μεγάλο βαθμό, τους θεατρικούς συγγραφείς της εποχής εκείνης και βεβαίως, τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.  Την  ιερή υποχρέωση του αδελφού να μην παντρευτεί αν δεν αποκαταστήσει πρώτα την ανύπαντρη αδελφή του. Μια συνθήκη ζωής, που επισφραγίζονταν πολλές φορές και με την τελευταία επιθυμία των γονιών και καταντούσε στο τέλος σκληρή και  άδικη, όταν η αδελφή δεν κατάφερνε να παντρευτεί. Τα αυστηρά ήθη της εποχής συμπαρέσυραν στην ίδια τύχη και τον συμπάσχοντα αδελφό, που ανέτρεπε, πολλές φορές, τον προγραμματισμό της δικής του ζωής...
  Στην προκειμένη περίπτωση, ο εύπορος αδελφός, ερωτευμένος με μια νεώτερή του, αποφασίζει να επιστρατεύσει ως έσχατο μέσο τις αγγελίες γάμου. Για να κρύψει την πραγματική ηλικία της αδελφής του, την παρουσιάζει ως δεσποινίδα 39 ετών... Διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις  και ανατροπές θα φέρουν τους ήρωες αντιμέτωπους  με τη μοίρα...
 Οι συγγραφείς, με λεπτό χιούμορ και τρυφερότητα, ισορροπώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στο κωμικό  και στο δραματικό, ανασύρουν  τη συγκίνηση μέσα από τον πυρήνα της σάτιρας  και αφήνουν ένα ακόμη ανεξίτηλο δείγμα θεατρικής γραφής.
            Η παράσταση ανεβαίνει στην Π. Ηλεκτρική για 3 ημέρες, από 13 έως και 15 Μαίου, στις 9 το βράδυ.
            Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Απόστολος Πλακόπουλος. Παίζουν επίσης  οι:  Εβίτα Αλεξάνδρου, Γιώργος Αποστολίδης, Θάλεια Δήμου, Δημήτρης Καρατζόγλου, Ρία Κωστοπούλου, Νίκος  Παλιούρας,  Νίκος  Παπαργύρης, Νικόλας Πλακόπουλος και Ειρήνη Σκουλή.
Μουσική επιμέλεια-σύνθεση-ερμηνεία-πιάνο: Νίκος Παπαργύρης
Επιμέλεια κειμένων-Στίχοι : Ειρήνη Σκουλή
Φωτογραφίες :Παύλος Καρανίκος
Πορτραίτα σκηνικού  : Στάθης Απ. Πλακόπουλος
            Οι 'ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ', που μας έχουν δώσει μέχρι σήμερα αξιόλογες  παραστάσεις, όπως “Ο Κουνενές”, το “Ούτε γάτα ούτε ζημιά”, το “Ένα βότσαλο στη λίμνη”, το “Ραντεβού στο σπίτι μου”,  πιστεύουν ότι το θέατρο πρέπει να είναι λαϊκό και προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στις οικονομικά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που είναι και αυτές που δοκιμάζονται περισσότερο από την τρέχουσα κρίση. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.  Για άλλη μια φορά τα μέλη της ομάδας γίνονται κοινωνοί της εκστρατείας αλληλεγγύης για την ενίσχυση του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου  και φαρμακείου και μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας που τους στηρίζει, καλούν τον κόσμο, στα μέτρα των δυνατοτήτων του ο καθένας, να γίνει συμμέτοχος σ' αυτήν την προσπάθεια, φέρνοντας στο θέατρο τρόφιμα, φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου