Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ενημέρωση για τη συμμετοχή του Λάσκαρη Π. Ζαράρη στη δράση του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου: "Ακτιβιστές Αναγνώστες - Διαβάζω στην πόλη, για την πόλη!".





Αγαπητοί φίλοι, σας ενημερώνω ότι συμμετείχα στη δράση του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου: "Ακτιβιστές Αναγνώστες - Διαβάζω στην πόλη, για την πόλη!" και διάβασα από τις 2-3 Απριλίου και από τις 21-23 Απριλίου στα εξής σχολεία:
1) Στο «Ευγένειο» Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου, ένα απόσπασμα από το βιβλίο: «Γάντι σε ξύλινο χέρι» (εκδόσεις Πατάκης) του Μάνου Κοντολέων, σε εικονογράφηση Βαγγέλη Παυλίδη, και τη δράση παρακολούθησαν 120 παιδιά όλων των τάξεων.
2) Το ίδιο απόσπασμα διάβασα και στο Δημοτικό Σχολείο Σούρπης όπου τη δράση παρακολούθησαν 50 παιδιά όλων των τάξεων. 3) Στο «Βαρνάλειο» Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου, διάβασα ένα απόσπασμα από το βιβλίο: «Συντροφιά με τον άνεμο» (εκδόσεις Πατάκης) της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη, σε εικονογράφηση Τέτης Σώλου, και τη δράση παρακολούθησαν 70 παιδιά των δύο πρώτων τάξεων του σχολείου. 4) Ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Κατερίνας Σκαλιώρα «Ένα αλλιώτικο ταξίδι», σε εικονογράφηση Νίνας Ν. Σταματίου (εκδόσεις Κέδρος) στο 2ο “Βαρνάλειο” Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου, στις μεγάλες τάξεις μπροστά σε 110 παιδιά. 5) Ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου «Ο κύριος Ουλτραμέρ», σε εικονογράφηση της ίδιας (εκδόσεις Καστανιώτης) στο 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Αγχιάλου, μπροστά σε 50 παιδιά. 6) Ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Αντώνη Δελώνη «Η Εξομολόγηση», σε εικονογράφηση της Κατερίνας Γκούμα (εκδόσεις Άγκυρα) στο Δημοτικό και Γυμνάσιο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσαβετείας, μπροστά σε 20 παιδιά.
Οι δράσεις οργανώνονται και υλοποιούνται από τα μέλη του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – ΚΕΠΒ και εντάσσονται στην Καμπάνια "Ημέρες Βιβλίου 2015", που συντονίζει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού, με τη σύμπραξη πολιτιστικών φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου