Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ε.Λ.Β.Ε. (Φεβρουάριος, Μάρτιος 2016).




1.      Στις 10 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας Τσιμισκή 128 (2ος όροφος), θα γίνει παρουσίαση των σεμιναρίων της Δημιουργικής Γραφής, από την Εριέλα Καμάρα και την Ελπίδα Παπαδανιήλ Τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής για παιδιά είχαν προγραμματιστεί από το Δ.Σ. της Ε.Λ.Β.Ε. και ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2015. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων των μελών μας.
2.      Στις 15 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, στην στέγη μας, Τσιμισκή 128 (2ος όροφος), θα γίνει παρουσίαση των δύο ποιητικών συλλογών της Αγγελικής Ζήση -Τσάκου, «Γραμμή πλεύσης» και «Ταξίδια μου αλαργινά». Για τις ποιητικές συλλογές θα μιλήσουν η Μελπομένη (Μένη) Καραγιαννίδου (φιλόλογος, ποιήτρια) και η Νανά Παπαϊωάννου (φιλόλογος, ποιήτρια, Αντιπρόεδρος της Ε.Λ.Β.Ε.), αντίστοιχα. Ποιήματα θα απαγγείλουν μέλη της Ένωσής μας.
3.      Στις 17 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας, Τσιμισκή 128, θα παρουσιάσει το έργο του ο Ζαχαρίας Προδρόμου. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων των μελών μας.
4.      Στις 22 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στην αίθουσα της Θρακικής Εστίας, από μέλη της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος θα γίνει ένα αφιέρωμα στην ποιήτρια Κική Δημουλά. Την οργάνωση του αφιερώματος έχουν αναλάβει η Νανά Παπαϊωάννου, Αντιπρόεδρος της ΕΛΒΕ, και ο Χρήστος Κολαριός, οι οποίοι θα μιλήσουν για την ποιήτρια και το έργο της. (Έχει σταλεί επιστολή και περιμένουμε απάντηση).
5.      Στις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας, Τσιμισκή 128, θα παρουσιαστεί το έργο της Ελένης Τέγου. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες των μελών μας.
6.      Στις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30, στο Δημοτικό Ωδείο Νεαπόλεως, (Βενιζέλου 72) θα γίνει η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Ζαχαρία Προδρόμου, με τίτλο: «Ηχωκραυγές στο άφατο». Το έργο θα παρουσιάσει ο Κώστας Νίγδελης (Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας) και το Λογοθέατρο - Ομάδα Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Η Εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Νεαπόλεως, της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και της Αμφικτυονίας Ελληνισμού.   
7.      Στις 2 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας, Τσιμισκή 128 (2ος όροφος ), θα παρουσιαστεί το έργο του Ιωάννη Παπαλαζάρου. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από μέλη μας.
8.      Στις 4 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:30, στην αίθουσα των Δυτικομακεδονικών Σωματείων, Βενιζέλου 30 (4ος όροφος), θα δοθούν τα βραβεία του ποιητικού διαγωνισμού, που προκήρυξε η Ε.Λ.Β.Ε. τον Ιούνιο του 2015. Επίσης θα γίνει και η υποδοχή των νέων μελών και φίλων της Ε.Λ.Β.Ε.
9.      Στις 6 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 στην αίθουσα της Παγκρήτειας Αδελφότητας Μακεδονίας (Μητροπόλεως 100), θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ε.Λ.Β.Ε. Σε περίπτωση μη απαρτίας οι εκλογές, σύμφωνα με το καταστατικό, θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή 13 Μαρτίου, την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος, με όσα μέλη παρευρίσκονται. (Επειδή υπάρχει περίπτωση μη απαρτίας, σας συνιστούμε να έρθετε την δεύτερη Κυριακή στις 13 Μαρτίου).
10.  Στις 9 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας Τσιμισκή 128 (2ος όροφος), θα παρουσιαστεί το έργο της Καραγιαννίδου Μελπομένης (Μένης). Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από τα μέλη μας.
11.  Στις 11 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00, στην αίθουσα της Παγκρήτειας Αδελφότητας Μακεδονίας (Μητροπόλεως 100), θα παρουσιαστεί το  μυθιστόρημα, με τίτλο: «Μοιραία Συνάντηση», της Καίτης Κάστρο - Λογοθέτη. Για το έργο θα μιλήσει η κ. Άννα Φαχαντίδου (Πρόεδρος της Ε.Λ.Β.Ε.) και ο κ. Κώστας Λογοθέτης (τέως Εισαγγελέας, Δικηγόρος). Η εκδήλωση θα διανθιστεί με μουσική.
12.  Στις 16 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας, θα παρουσιαστεί το έργο του Γεωργίου Παναγιωτάκου, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 9 Δεκεμβρίου, αλλά λόγω ασθενείας, την ημέρα αυτή παρουσίασε το έργο του ο κ. Αναστάσιος Γραμμένος. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από μέλη μας.
13.  Στις 21 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, στην αίθουσα  «Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, (απέναντι από το Εθνικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, πλάι στην Στρατιωτική Λέσχη), θα εορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και της «Πολυφωνικής Χορωδίας Θεσσαλονίκης» με την Διεύθυνση του μουσικού Γεωργίου Πούλιου. Ποιήματα θα απαγγείλουν μέλη της Ε.Λ.Β.Ε.
14.  Στις 23 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας, Τσιμισκή 128, αφιέρωμα στην αρχαιότερη παγκοσμίως γνωστή ποιήτρια, στην Ελληνίδα από την Λέσβο, στην Σαπφώ. Για την πολυθρύλητη Σαπφώ θα μιλήσει η Γεωργία - Γοργώ Αλεξίου. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από μέλη μας. 
15.  Στις 24 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Πλατεία Ιπποδρομίου) προγραμματίσαμε να λάβει χώρα η επετειακή εκδήλωση της 25ης Μαρτίου. Ομιλητής θα είναι ο κ. Κώστας Ξενιώτης (πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών, Πολυτεχνείου και Σχολής Πολιτικής Αεροπορίας - Επιμελητής Πτήσεων, Ποιητής, Συγγραφέας, μέλος της Ε.Λ.Β.Ε.), ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Το 1821 και η αλήθεια, όπως παρουσιάζεται μέσα από τα Δημοτικά μας τραγούδια». Ποιήματα θα απαγγείλουν μέλη της Ε.Λ.Β.Ε., ενώ τον συντονισμό θα κάνει η κ. Γεωργία - Γοργώ Αλεξίου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία «Ορφέας». 
16.  Στις 30 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας, Τσιμισκή 128, θα παρουσιαστεί το έργο της η Αναστασία Λειβαδοπούλου. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων των παρευρισκομένων ποιητών.
17.  Στις 30 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου επί της οδού Χιλής (1ο Γυμνάσιο - Λύκειο Καλαμαριάς), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - τιμητικό αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, με τίτλο: «Οδυσσέας Ελύτης 20 χρόνια μετά τον θάνατό του». Παρουσιάζουν τα μέλη του Λογοθεάτρου - Ομάδα Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.  

Όσα από τα μέλη μας θέλετε να δηλώσετε υποψηφιότητα για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Β.Ε., πρέπει να καταθέσετε αίτηση μέχρι και την Τετάρτη 2 Μαρτίου, το αργότερο. Δικαίωμα υποψηφιότητας, σύμφωνα με το καταστατικό, έχουν μόνο τα Τακτικά μέλη, που έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο από την έγγραφή τους. Δηλαδή όσα έχουν κάνει αίτηση μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 (Σύμφωνα με το Καταστατικό οι εκλογές γίνονται ανά δύο έτη, το πρώτο Τρίμηνο του έτους) και βέβαια πρέπει να είναι οικονομικά τακτοποιημένα. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα τακτικά μέλη, τα οποία κατέθεσαν αίτηση μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 και είναι οικονομικά τακτοποιημένα, (έχουν πληρώσει την συμμετοχή για το 2015).    
Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι πρέπει έγκαιρα να δηλώσετε συμμετοχή και να δώσετε προκαταβολή, για την τριήμερη εκδρομή μας στα Πομακοχώρια - Αδριανούπολη - Σαράντα Εκκλησίες - Κεσανή, που έχει προγραμματιστεί να γίνει από 23 - 25 Απριλίου.

*Το πρόγραμμα, λόγω απροόπτων καταστάσεων, επιδέχεται και αλλαγές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                                             Η Γεν. Γραμματέας

Άννα Φαχαντίδου                                                                   Γεωργία Αλεξίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου