Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Δράση του Λάσκαρη Π. Ζαράρη στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Βόλου, επ' ευκαιρίας της κυκλοφορίας του καινούργιου βιβλίου του.



   

Χθες το πρωί, στις 9:30-11:00, στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Βόλου (Δαμιανού Κυριαζή), με την ευκαιρία της ξενάγησης στον χώρο από την υπεύθυνη βιβλιοθηκονόμο κα Νίκη Κακάνη, μίλησα στα παιδιά της πέμπτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λεχωνίων και στη δασκάλα τους κα Αφροδίτη Τσιμπανάκου. 
   Μοίρασα στα παιδιά εικόνες από το καινούργιο βιβλίο μου: "Τα Μυστικά της Θεόπετρας" και με αυτές κέντρισα τη φαντασία τους, ώστε να γράψουν μια ιστορία ή ένα παραμύθι ο καθένας τους. Προσπάθησα να ενεργοποιήσω τις δημιουργικές τους ικανότητες, διαβάζοντας ένα μικρό απόσπασμα του βιβλίου μου που αναφερόταν στη Θεσσαλία, η οποία κάποτε ήταν λίμνη, και στο κυνήγι άγριων ζώων που συνηθιζόταν την προϊστορική εποχή.
   Οι ιστορίες που διάβασαν τα παιδιά ήταν αρκετά πρωτότυπες κι ενδιαφέρουσες, ενώ δύο-τρεις από αυτές ξεχώρισαν επειδή ήταν δομημένες σωστά, είχαν στρωτή αφήγηση χωρίς νοηματικά κενά κι εμφάνισαν καλά στοιχεία μελλοντικών συγγραφέων.   
   Τα παιδιά έστρεψαν την προσοχή τους στον Στραβοπόδη, το παιδί από το Διμήνι της νεολιθικής εποχής, στον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα και στον ρινόκερο, έναν από τους ήρωες του βιβλίου, που άλλα παιδιά θεώρησαν αναγκαίο να τον τραυματίσουν και να τον σκοτώσουν μ' ένα δόρυ -δημιουργικά βέβαια, μέσω της γραφής- και άλλα να τον αφήσουν ελεύθερο να χαίρεται τις ομορφιές του δάσους.

17/03/2016

Λάσκαρης Π. Ζαράρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου