Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΙΝΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΪΤΣΑΡΑ.




            Το ''Καφέ της Επιστήμης και των Τεχνών'' και ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Bόλου σας προσκαλούν τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 στην ανοιχτή συνάντηση - συζήτηση με τον κλινικό ψυχολόγο και συγγραφέα Γιάννη Βαïτσαρά.
                                                Καφέ ''Ψ''
                                    Ψυχαναλυτικές κατασκευές
με αφετηρία το μυθιστόρημα Αγαπητέ μου κύριε Ψ. Όταν η αναζήτηση του παρελθόντος βρίσκει νόημα για το παρόν και το μέλλον.
Συμμετέχουν: Βασίλης Μητσάκης και Αμαλία Γκιζά, ηθοποιοί.
                        Πολυχώρος Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη,
                                    Αντωνοπούλου 17 στις 19:00.

            Ο Γιάννης Βαϊτσαράς γεννήθηκε το 1956 και μεγάλωσε στον Βόλο. Το 1974 έφυγε στη Γαλλία, όπου σπούδασε Αρχιτεκτονική στις Βερσαλλίες. Επέστρεψε στην Ελλάδα για την στρατιωτική του θητεία και εργάστηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου και στο τεχνικό γραφείο Νάκος-Τσουκαλάς και συνεργάτες. Το 1987 ξαναπήγε στο Παρίσι, όπου σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία, (École des Hautes Études). Συγχρόνως διδάσκει αρχιτεκτονικό σχέδιο στην Μέση Εκπαίδευση στη Γαλλία (θέση απ’ την οποία παραιτείται το 2000). Το 1995 εγγράφεται στο Πανεπιστήμιο Université René Descartes (Kαρτέσιος) στη σχολή Κλινικής Ψυχολογίας. Αποφοιτά το 1998 και συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική ψυχολογία ομάδων και θεσμών (DSSS Groupes et Institutions, Institut de Psychologie).
     Εκείνη την εποχή κάνει στο Παρίσι την ψυχαναλυτική του εκπαίδευση στο Κέντρο Ψυχαναλυτικής Εκπαίδευσης και Έρευνας (CFRP). Συγχρόνως απασχολείται ως κλινικός ψυχολόγος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων του 17ου διαμερίσματος του Παρισιού (Centre Medico - Psychologique COMPOINT). Από το 2000 ζει στη Θεσσαλονίκη όπου δουλεύει ως κλινικός ψυχολόγος και ψυχαναλυτής. Στην Αθήνα διοργανώνει από το 2009 τα καφέ ''Ψ'', ανοιχτές συναντήσεις ψυχανάλυσης και λογοτεχνίας, στον χώρο του Λεξικοπωλείου στο Παγκράτι. Από το 2016 τα καφέ ''Ψ'' διοργανώνονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και στο '' Καφέ της Επιστήμης και των Τεχνών '' στον Βόλο (6/6).

      Α.   Στα ελληνικά έχουν εκδοθεί τέσσερα βιβλία του :
1.      Διηγήματα Ψ, εκδόσεις Κοντύλι, 2012.
2.      Ακούω όπως Αγαπάω, εκδόσεις Κοντύλι, 2013.
3.      Απώλειες, Ημερολόγια ψυχανάλυσης, εκδόσεις Ένεκεν, 2013.
4.      Η Μία και η Άλλη, μυθιστόρημα, εκδόσεις Αρμός, 2014.

      Β.    Στα γαλλικά εκδόθηκαν τρία βιβλία του :
1.      Ecouter comme Aimer, histοires de psychanalyses ordinaires,
      LHarmattan, 2012.
2.      Le cabinet de Nicéphore P.,  LHarmattan, 2013.
3.      Code bleu, αυτοέκδοση, 2015.

                                                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου