Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

33οι Πανελλήνιοι Ποιητικοί Αγώνες Δελφών.

Αγαπητοί φίλοι, η έκτη συμμετοχή μου από το έτος 2009 στους τελικούς των Πανελληνίων Δελφικών Αγώνων Ποίησης είναι μια πραγματικότητα. Με την ευκαιρία της πρόκρισής μου, κάνοντας μια αναδρομή θεωρώ ότι όλες αυτές οι συμμετοχές -ανεξάρτητα από το αν μερικές συνοδεύτηκαν από διάκριση-, μου προσέφεραν όμορφες στιγμές και εντυπώσεις από ανθρώπους που συνάντησα και συζητήσαμε τις ανησυχίες μας, αλλά και από το υψηλό επίπεδο των ποιημάτων που διαβάστηκαν, γεγονός που αφήνει αρκετές ελπίδες για το μέλλον. Συγχαρητήρια σε όλους τους ποιητές που θα διαγωνιστούν μέσα σε κλίμα δημιουργικής άμιλλας και καλή αντάμωση στα πλαίσια ενός θεσμού, ο οποίος αποτελεί το σημαντικότερο ίσως ποιητικό γεγονός κάθε χρονιάς.

 

 

Δελτίο Τύπου

Η Πανελλήνια ‘Ενωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) σας προσκαλεί στους 33ους Πανελλήνιους Ποιητικούς Αγώνες Δελφών και στην τελετή της απονομής βραβείων στις 9 & 10 Ιουνίου 2018, όπου θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» του «Ευρωπαiκού Κέντρου Δελφών» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
  • Οι φετινοί ποιητικοί αγώνες είναι αφιερωμένοι στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
  • Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσει το «Κουαρτέτο εγχόρδων Αθηνών» υπό τη διεύθυνση του πρώην εξάρχοντα της κρατικής ορχήστρας Αθηνών, Παντελή Δεσποτίδη.
Λογοτεχνική πρόεδρος του 33ου Ποιητικού διαγωνισμού είναι η Αγγελική Ψακή-Κωβαίου (έφορος της Π.Ε.Λ.)

 

Πρόγραμμα

Σάββατο 9 Ιουνίου

Μεσημέρι : Ελεύθερος χρόνος για επισκέψεις στην πόλη των Δελφών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Βράδυ : ώρα 20:00 Δεξίωση στο εξοχικό κέντρο «Συμπόσιο»

Κυριακή 10 Ιουνίου, ώρα 10:00-17:00

Χαιρετισμοί-ομιλίες
Συναυλία του «Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών»
Απαγγελίες ποιημάτων
Απονομές Βραβείων


Yπεύθυνη μεταφοράς-διαμονής η Ταμίας και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Λ. Χριστίνα Αγρογιάννη, με την οποία επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210-8234281 για τις κρατήσεις σας.

Για όποιες άλλες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-3302550 της Τεχνικής Γραμματείας της Π.Ε.Λ. που λειτουργεί τις εξής μέρες : Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη 10:30-13:30 και Τρίτη 18:00-20:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου