Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Τριμηνιαία Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2011, Αριθμός Φύλλου 73


   Κυκλοφόρησε το 73 φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ» με πλούσια θέματα στην ύλη των περιεχομένων της. Κυριαρχούν τα δημοτικά και εκπαιδευτικά νέα, τ’ αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου των Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η Αγχίαλος», όπως και διάφορα άρθρα μ’ επίκεντρο ενδιαφέροντος: ιστορίες από την παλιά Αγχιαλίτικη ζωή, την ελληνική γλώσσα, την ψυχολογία του παιδιού και τη λογοτεχνία.
   Σε κύριες γραμμές, η περιποιημένη και γυαλιστερή έκδοση της εφημερίδας περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

1)     «Το Γράμμα Σύνταξης» του Κώστα Τσιάμη, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα του εντύπου ύστερα από τη διακοπή της επιδότησης της ατέλειας περιοδικών και εφημερίδων πολιτιστικών συλλόγων.
2)   «Το Βήμα του Πολίτη» καταλαμβάνει μία επιστολή και μία ανακοίνωση του Φιλοπρόοδου Συλλόγου.
3)    Άρθρο του Θωμά Κ. Ευθυμίου, δημοσιογράφου, αρχισυντάκτη του ενθέτου Road στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, με θέμα την «Πετρελαιοκίνηση» και τίτλο: «Πανάκεια ή ανάγκη;».
4)   Απομαγνητοφωνημένη ομιλία του εκλιπόντος Νεοκλή Σαρρή, καθηγητή της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην Ημερίδα του Συλλόγου που είχε τίτλο: «Αγχίαλος, ένα ταξίδι στους αιώνες».
5)    «Ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας από την Καισάρεια της Μ. Ασίας και ο… SantaClaus της Coca Cola από της Η.Π.Α.».
6)   Άρθρο του Λέανδρου Σλάβη με τίτλο: «Να πιστεύουμε στα μάτια μας;».
7)    Άρθρο του Γιώργου Διονυσίου, ιστοριοδίφη, λαογράφου, εικαστικού, με τίτλο: «ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΠΑΙΔΑ, Σελίδες από τις παλιές Αγχιαλίτικες γιορτές».
8)   Άρθρο του Βασίλη Μπουφίδη με τίτλο: «Η υπεράσπιση της ελληνικής γλώσσας, έργο και καθήκον των διανοουμένων απ’ τις εισβολές και εισροές λέξεων και όρων ξένων γλωσσών».
9)   Άρθρο της  Ζωής Κανάβα, συγγραφέως παιδικών βιβλίων, με τίτλο: «Τα όρια στη ζωή του παιδιού».
10)                       Εκτενές διήγημα ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου του Λάσκαρη Π. Ζαράρη, λογοτέχνη, με τίτλο: «Τα θλιμμένα βράχια».
       Μέσα σε όλη τη γενική δυσθυμία που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση στην κοινωνία, οι άοκνες και φιλότιμες προσπάθειες των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου των Αγχιαλιτών, των συντελεστών της εφημερίδας και η ηθική και οικονομική στήριξη των συνδρομητών, θα αποδείξουν σθεναρά πως στο θέμα του πολιτισμού η κατανίκηση των οποιωνδήποτε εμποδίων, αποτελεί μονόδρομο για όλους εμάς, που μας συνέχει η μνήμη της Ανατολικής Ρωμυλίας και των ξεριζωμένων προγόνων μας. Οφείλουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», αρθρώνοντας λόγο σταθερό και δυναμικό που θα γίνεται δεκτός με σεβασμό παντού και πάντοτε.

Λάσκαρης Π. Ζαράρης


***  Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν συνδρομητές της εφημερίδας «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Εκδότη και Διευθυντή κ. Απόστολο Ζαφειρόπουλο στον τηλεφωνικό αριθμό:  2108818442

E-mail:  newsanchialos@yahoo.gr

Διεύθυνση:

Απόστολος Ζαφειρόπουλος
Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ»
Φωκίωνος Νέγρη 84
Τ.Κ.  113 61
Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου