Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Τριμηνιαίο Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ Ο Θεσσαλός», Τεύχος 34, Σεπτέμβριος – Οκτώμβριος – Νοέμβριος 2011


Κυκλοφόρησε το τεύχος 34 του πολιτιστικού περιοδικού «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ Ο Θεσσαλός», με εξώφυλλο έναν πίνακα ζωγραφικής της Βάλιας Πολυχρονίδη-Μάρκου. Η ύλη περιλαμβάνει πολλά ενδιαφέροντα άρθρα από αξιόλογους και εμπνευσμένους συνεργάτες, ταξινομημένα σε πολλές θεματικές ενότητες. Το περιοδικό κεντρίζει συνεχώς το ενδιαφέρον καινούργιων αναγνωστών και λογοτεχνών, που κάνουν τα πρώτα βήματά τους και επιθυμούν να προβάλλουν το έργο τους. Ο Διευθυντής του περιοδικού, κ. Θάνος Αθανασόπουλος στηρίζει σημαντικά τις προσπάθειες αυτών, δίνοντας πάντα χώρο στις δημοσιεύσεις τους.
   Στην αρχή του τεύχους διαβάζουμε το ενδιαφέρον και εμπεριστατωμένο άρθρο του Εκδότη και Διευθυντή Θάνου Κ. Αθανασόπουλου με τίτλο: «Μονόπλευρος… Φτώχεια… Λιτότης = Χάος».
   Στα «Επίκαιρα-Κοινωνικά», ο Σαράντος Ι. Καργάκος αναπτύσσει το άρθρο με τίτλο: «Ανάγκη αλλαγής του πολιτικού σκηνικού». Ο Ιωάννης Παναγάκος, Αντ/χης (ΠΖ)-Δάσκαλος Σκακιού-Λογοτέχνης, υπογράφει τις απόψεις του με τίτλο: «Πιστεύω σε μια σημαία Ελληνική».
   Στη «Φυσιολογία-Φιλοσοφία», ο Δημήτρης Μητρόπουλος, Αντιστράτηγος και Συγγραφέας, συντάσσει το άρθρο: «Ο Άνθρωπος και η έκφραση της βούλησής του». Ακολουθούν οι απόψεις της Αλκμήνης Κογγίδου, Ποιήτριας-Δοκιμιογράφου με τίτλο: «Το Μηδέν και το Άπειρο». Στη συνέχεια, ο Σπύρος Παργινός, Ειδικός Γραμματεύς της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων, παρουσιάζει το Α΄ Μέρος άρθρου του, με τίτλο: «Η διαχρονική αξία του Έλληνος Λόγου».
   Στην «Πολιτική και Νομική Σκέψη», ο Γιάννης Πανούσης, Καθηγητής Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, γράφει για τα «Οράματα έγκλειστων πολιτικών;».
   Στα «Ιατρικά», ο Παύλος Κ. Τούτουζας, Καθηγητής-Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.), μας μεταφέρει τις επιστημονικές του γνώσεις σχετικά με την «Πρόληψη κρίσεων μαρμαρυγής των κόλπων–2010».
   Στα «Οικονομικά», ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, Καθηγητής Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, γράφει το άρθρο με τίτλο: «Η Ελληνική Οικονομία: η δημοσιονομική αρετή και το διακύβευμα εν σχέσει με τα νέα μέτρα «διάσωσής της».
   Στα «Ιστορικά», ο Δημήτρης Χαλιβελάκης, Δημοσιογράφος-Λογοτέχνης, παρουσιάζει το Α΄ Μέρος του άρθρου του: «Η Ελληνική Γλώσσα και ο Μύθος των Ινδοευρωπαίων». Ο Μιχαήλ Κουβάτσος, Υποστράτηγος ε.α., γράφει: «Η Εθνική Εθνεγερσία (1821), ήταν Εθνικό ή Κοινωνικό κίνημα;».
   Στα «Θρησκευτικά», ο Δημήτριος Θ. Κολοκούτσας γράφει για τις «Άγνωστες και γνωστές πτυχές των Χριστουγέννων».
   Στις «Λογοτεχνικές Σελίδες», ο Κωνσταντίνος Δ. Μάλλιος, Καρδιολόγος γράφει μία από τις «Αληθινές ιστορίες του χωριού» με τίτλο: «Η… τραμπαλοθεραπεία!». Η Ειρήνη-Φάνια Παπιδά παρουσιάζει το διήγημά της με τίτλο: «Η Υποπλοιαρχίνα του Εμπορικού Ναυτικού». Ο Σωτήρης Μίσσας, Συγγραφέας, γράφει για την «Καρακάξα τη Δροσούλα». Ο τίτλος του συμβολικού διηγήματος του Λάσκαρη Π. Ζαράρη είναι: «Μια γυναίκα, μια Πατρίδα, μια κληρονομιά». Η Ρίτα Τσιντσίλη-Βλησμά γράφει για τη «Σύγχρονη σειρήνα». Ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, Διπλωματούχος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., μας ενημερώνει σχετικά με τον Δημοσθένη Βουτυρά.
   Στα «Ποιητικά Πορτρέτα», ο Θάνος Κ. Αθανασόπουλος δημιουργεί ένα αφιέρωμα στο φιλοσοφικό ποιητή Σωκράτη Μελισσαράτο.
   Στις «Βιβλιοπαρουσιάσεις», εμφανίζονται ποιοτικές εκδόσεις, μέσα από τις κριτικές απόψεις ανθρώπων που συνήθως αγγίζουν τις βαθιές αλήθειες των βιβλίων και των συγγραφέων τους.
   Στις «Ανακοινώσεις», παρουσιάζονται οι Ποιητές και οι Λογοτέχνες που τιμήθηκαν από τον Φιλολογικό Σύλλογο «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» στις 4 Δεκεμβρίου του 2011.
   Στις περισσότερες σελίδες του περιοδικού δημοσιεύονται σύγχρονα ποιήματα. Ανάμεσα στους πολλούς ικανούς ποιητές - στους οποίους δίνεται ο χώρος να παρουσιάσουν τη δουλειά τους- συγκαταλέγονται οι εξής, με τα ονόματά τους ν’ αναφέρονται σύμφωνα με την αρίθμηση των σελίδων: Θεόδωρος Σαντάς, Στάθης Γρίβας, Ελένη Μανιωράκη, Μαρία Κολοβού-Ρουμελιώτη, Μαρία Τουλ, Βασίλης Κομπορόζος, Ηλίας Κατσάνος, Γιάννης Κυριακάκος, Χάρης Μελιτάς, Όθωνας Μ. Δέφνερ, Λάσκαρης Π. Ζαράρης, Ιωάννης Παναγάκος, Νίκος Λαδάς, Άννα Ιωαννίδου, Κωνσταντίνος Ρηγόπουλος, Ηρώ-Χρυσάνθη Αλεξανδράκη, Βασίλης Αλεξάκος, Γιώργος Αδαμίδης, Αλέξανδρος Σερενές, Γιώργος Ατσαβές, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Μαρία Παπακωνσταντίνου-Τσερλιάγκου, Αντώνης Παπαδόπουλος, Σωκράτης Μελισσαράτος, Γιώργος Ρούσκας, Δημήτρης Αγαθοκλής, Κώστας Παπαποστόλου, Άννα Ζαράρη, Τάκης Δωματιάτης, Χρυσοβαλάντης Μπασούκος, Φαίδωνας Ευπειθέας, Ευάγγελος Βαλσαμίδης και Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου.


Το Τριμηνιαίο Λογοτεχνικό - Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ Ο Θεσσαλός» είναι συνδρομητικό και δεν κυκλοφορεί σε βιβλιοπωλεία, κέντρα τύπου και περίπτερα. Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν συνδρομητές, μπορούν ν’ απευθυνθούν στον Εκδότη και Διευθυντή του περιοδικού, κ. Θάνο Αθανασόπουλο στους τηλεφωνικούς αριθμούς:  2102019555  &  6977370671

Ταχυδρομική Διεύθυνση:
 
Θάνος Αθανασόπουλος
Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός»
Σαρανταπόρου 17
Πατήσια
Τ.Κ. 111 44
Αθήνα
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου