Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Θεατρική Παράσταση για παιδιά από την "Πειραματική Σκηνή" της Νέας Ιωνίας

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
                  ΣΤΑΔΙΟΥ-ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ Ν. ΙΩΝΙΑ, ΤΗΛ. 6977785852

Βόλος  16-2-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ»




«ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ» του Όσκαρ Ουάϊλντ συνεχίζει να πετάει κάθε Κυριακή πρωί στις 11  στο Κινημ/τρο «Αχίλλειον» για όλους τους μικρούς φίλους της πόλης μας, αλλά και για τους μεγάλους που αισθάνονται παιδιά.
Είναι μια γλυκιά παιδική ιστορία που αναφέρεται σε μια παρέα παλιών παιχνιδιών που έχουν δραπετεύσει για να σωθούν το καθ’ ένα από το δυνάστη του και με τι βοήθεια του μαγικού βιβλίου που έχουν βρει, αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν  ένα ταξίδι με αερόστατο στη μαγική χώρα του θεάτρου, που ζουν τα παλιά παιχνίδια. Παραμερίζοντας  τις διαφορές τους αναδεικνύοντας την αξία της συνεργασίας, της αγάπης, της αυτοθυσίας και της αποδοχής της διαφορετικότητας του καθένα. Η πίστη στο όνειρο με εργαλείο την καλοσύνη καταφέρνουν να κάνουν θαύματα.

Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Χρήστου Κουζιώκα, ζωγραφική σκηνικού Εύη Σαμαρά.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Θάλεια Κόγκα, Νάνσυ Λούμπαρδου, Σπύρος Χαλκιάς, Δημήτρης Πανταζής, Γιάννης Σεχίδης..
            

Παραστάσεις για τα σχολεία που θα θέλουν να παρακολουθήσουν το έργο θα δίνονται στον ίδιο χώρο, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση με την Πειραματική Σκηνή στο τηλέφωνο 6944388045.
Το ευέλικτο σκηνικό δίνει επίσης την δυνατότητα στην παράσταση να μεταφερθεί στο χώρο του σχολείου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και σε μαθητές απομακρυσμένων σχολείων του νομού μας να παρακολουθήσουν θέατρο ενώ ταυτόχρονα εκμηδενίζεται το κόστος της μετακίνησης.

Το έργο θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.00 π. μ στο  κινηματοθέατρο «ΑΧΙΛΛΕΙΟ» (Κουμουνδούρου 1).

Η παράσταση γίνεται με την συνεργασία  της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π του Δήμου Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου