Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Βιβλιοπαρουσίαση του Γιάννη Βαϊτσαρά στον Πολυχώρο Τέχνης στο Βόλο


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ  ΤΕΧΝΗΣ

Βιβλιοπαρουσίαση  
του Γιάννη Βαϊτσαρά
Παρασκευή 16 Μαρτίου, ώρα 7:30 μμ
(είσοδος ελεύθερη) 

Οι εκδόσεις "Κοντύλι" παρουσιάζουν το βιβλίο με τίτλο "Διηγήματα Ψ" του Βολιώτη Κλινικού Ψυχολόγου - Ψυχαναλυτή Γιάννη Βαϊτσαρά.
Ο συγγραφέας θα μιλήσει για την εμπειρία του: Ψυχανάλυση και Γραφή.
Οι ηθοποιοί Βασίλης Μητσάκης και Αμαλία Γκιζά θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου.

Τι συμβαίνει σε μια ψυχαναλυτική συνεδρία; Ποιος είναι ο μυστηριώδης άνθρωπος που ακούει πίσω από το ντιβάνι; Τι είδους σχέση αναπτύσσεται ανάμεσα στον ψυχαναλυτή και τον ψυχαναλυόμενο;
Τα 21 διηγήματα Ψ προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις. Σε όλες τις ιστορίες περίπου το ίδιο σκηνικό: το γραφείο του Νικηφόρου Φωκά. Ένα ντιβάνι, πίσω του η πολυθρόνα, ένα παράθυρο με φιλτραρισμένο φως.

Όλα τα πρόσωπα των ιστοριών έχουν να διηγηθούν ένα στιγμιότυπο, μια σκηνή, δραματική, συγκινητική ή αστεία, από την εμπειρία τους πλάι σ' αυτόν τον άνθρωπο με το τόσο ιδιαίτερο επάγγελμα: είναι ψυχαναλυτής.

Οι αναλυόμενοι μιλούν στον Φωκά προσπαθώντας να βάλουν τάξη στην ψυχή και στα αισθήματά τους. Οι ιστορίες μπλέκονται μεταξύ τους, καθώς έχουν τον ίδιο συνομιλητή και τον ίδιο παρονομαστή: τη δίψα για τη ζωή και τον έρωτα.
Η ερωτευμένη Έλλη δίνει τη δική της κατάθεση για τον ψυχαναλυτή-σύντροφό της. Εκείνη δεν ξέρει από ψυχανάλυση. Ξέρει όμως ότι ο Φωκάς πριν, μετά και πέρα από ψυχαναλυτής είναι ένας ευαίσθητος και γενναιόδωρος άνθρωπος, φορτωμένος κι εκείνος με τις αδυναμίες και τα πάθη της ανθρώπινης διάστασης.

Πληροφορίες:
Αντωνοπούλου 17, Βόλος
τηλ. 6909127982, ώρες:  10:30 - 14:00,  17:30 - 21:30 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου