Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

ΘΕΑΤΡΟ “ΑΡΧΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ” του Σταύρου Κεβόπουλου Στην Π. Ηλεκτρική για τρεις μόνον ημέρες, 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου, Ώρα 21.15


          Ο άνθρωπος είναι η απάντηση όποια και αν είναι η ερώτηση”. Αυτή τη γνωστή φράση του Μπρετόν έρχεται να δικαιώσει κατά τον συγγραφέα ο τίτλος του έργου, που θεωρείται συμβολικός. Πρόκειται για ένα καινούργιο και άπαιχτο έργο, που θα μας εκπλήξει ευχάριστα με τη φρεσκάδα και την πρωτοτυπία του. Ένα έργο  που προσπαθεί με το κείμενό του να φωτίσει τα δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στον εξουσιαστή και στον εξουσιαζόμενο, τον παθητικό και τον επαναστάτη, την πλήρη καταστροφή από την ελπίδα. Και όλα αυτά μέσα από τον καταλυτικό ρόλο της φύσης και του περιβάλλοντος, αναπόσπαστο κομμάτι των οποίων είναι ο άνθρωπος. Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και επίκαιρη σάτιρα. Με όλο το σύγχρονο προβληματισμό για τα τρέχοντα μεγάλα κοινωνικοπολιτικά θέματα της εποχής μας, που προσεγγίζονται με έναν εξαιρετικά ιδιοφυή και κωμικό τρόπο.
           Το έτος 2025 η υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας στην επιφάνεια του πλανήτη έχει καταστήσει το αντρικό σπέρμα ανενεργό. 
          Ένας Έλληνας, τύπος λαϊκός, κακομοίρης και παθητικός, ο μοναδικός στη γη με σπέρμα γόνιμο, καλείται να σώσει το έθνος και την ανθρωπότητα. Αυτή η προνομιακή θέση του τον γεμίζει αρχικά έπαρση και απαιτεί υπερβολικά ανταλλάγματα, έως ότου συνειδητοποιήσει ότι είναι ουσιαστικά φυλακισμένος. Και τότε  τα λόγια του ανοϊκού πατέρα του γίνονται η αφορμή για  τη  μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία, που συντελείται χωρίς να χυθεί σταγόνα  αίματος .
Μια σταγόνα σπέρματος αρκεί.
          Η παράσταση παρουσιάζεται από τη θεατρικη σκηνή “ΠΛΕΙΑΔΑ”, που συστάθηκε πρόσφατα και αποτελεί ουσιαστικά τη θεατρική εξέλιξη της ΑΜΚΕ “ΔΙΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΣ”.
          Τη σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Νάνος.  Παίζουν ακόμη οι Στέφανος Λάππας, Σόφη Ηλιάδη, Ειρήνη Σκουλή, Γιάννης Καμπουρίδης, Δημήτρης Καρατζόγλου, Θάλεια Δήμου, Νικολέττα Βαϊτση, Ειρήνη Σταυροπούλου και οι μουσικοί Διδώ Ιωάννου (τραγούδι), Στάθης Καραδημητρίου (ακορντεόν) και Κώστας Καραδέμητρος (κιθάρα).
           Η ΑΜΚΕ “ΔΙΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΣ” με πρόεδρο την κα Μαρία Αρφέ-Καρινάκη  δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην πόλη μας, στο χώρο της λογοτεχνίας, αλλά και γενικότερα του πολιτισμού.  Έχει παρουσιάσει με επιτυχία, μεταξύ άλλων, το θεατρικό έργο “ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ” και   δύο μουσικοθεατρικά αφιερώματα  στους ποιητές Νίκο Καββαδία και Πάμπλο Νερούντα. Έχει επίσης ξεκινήσει πρόβες και για το παιδικό θεατρικό έργο της Άλκης ΖέηΟ ΚΕΡΑΜΙΔΟΤΡΕΧΑΛΟΣπου θα παρουσιάσει  μέσα στις γιορτές, στο κινηματοθέατροΑΧΙΛΛΕΙΟΝ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου