Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος, 24 Μαΐου 2013


Εξόρμηση καθαρισμού των ακτών στη Νέα Αγχίαλο



Οργανωμένη εξόρμηση καθαρισμού των ακτών διοργανώθηκε την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη από τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου, σε συνεργασία με την 111 Π.Μ. και την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Νέας Αγχιάλου και τα «Ευγένειο» και «Βαρνάλειο» δημοτικά σχολεία της περιοχής. Όλοι οι φορείς έδωσαν μαζικά το «παρών» σε μια προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του εθελοντισμού ως παράγοντα κοινωνικής προσφοράς. 

Η δράση υλοποιήθηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου και της προσέλευσης πολιτών στις παραλίες. Η  Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου ανέλαβε την οργάνωση της προσπάθειας με τη διάθεση αυτοκινήτων, προσωπικού και του απαραίτητου υλικού, ενώ έκανε επίσης την αποκομιδή των συγκεντρωθέντων απορριμμάτων. Οι δυο στρατιωτικές μονάδες συμμετείχαν στην εξόρμηση στο πλαίσιο της εφαρμογής των αρχών αποκατάστασης και διατήρησης της περιβαλλοντικής πολιτικής του ΥΠΕΘΑ.

Μαθητές και πολίτες, επιδεικνύοντας αναπτυγμένο αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας, καθάρισαν τις ακτές από τα σκουπίδια και έστειλαν έτσι ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών όσον φορά την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα. Ανάλογη αξιόλογη προσπάθεια πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Νέας Αγχιάλου, στο πλαίσιο  της συστηματικής εθελοντικής προσφοράς που παρέχουν τα μέλη του Συλλόγου στον τόπο τους.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου κ. Π. Πελεκάνος, «αυτές οι πρωτοβουλίες είναι σημαντικές αλλά πρέπει να γίνουν καθημερινός τρόπος ζωής. Πιστεύουμε ότι οι δράσεις εθελοντικής προσφοράς δίνουν τη δυνατότητα συσπείρωσης ενηλίκων και παιδιών, πολιτών και αρχών γύρω από στόχους που αφορούν στην ποιότητα ζωής, την αλληλεγγύη και το κοινό όφελος. Κάτω από αυτό το πρίσμα κινηθήκαμε και εμείς οργανώνοντας αυτή την εξόρμηση καθαρισμού των ακτών, με τη σημαντική εθελοντική προσφορά της 111 Π.Μ., της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, του Φιλοπρόοδου Συλλόγου αλλά και των μικρών μαθητών τους οποίους ευχαριστούμε όλους θερμά. Η αθρόα συμμετοχή μικρών και μεγάλων αποτυπώνει τη συνεχώς αυξανόμενη ευαισθητοποίηση και εμπλοκή των πολιτών και μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε για το μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου