Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Κριτική αποτίμηση από τον Γιώργο Πολ. Παπαδάκη για το βιβλίο του Λάσκαρη Ζαράρη «Μία σημαντική αποστολή» (Δημοσιεύτηκε στη σελ. 376 του τεύχους 211 του λογοτεχνικού περιοδικού «Πνευματική Ζωή», Ιούλης – Αύγουστος 2013).



Ο Λάσκαρης Ζαράρης γεννήθηκε στο Βόλο το 1969 και κατοικεί μόνιμα στη Νέα Αγχίαλο Βόλου. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, της Διασπορικής Λογοτεχνικής Στοάς και ενεργό μέλος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων της Αθήνας. Δημοσιεύει ποιήματα και διηγήματα σε εφημερίδες και περιοδικά. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια πήρε μέρος σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και εκδηλώσεις και έλαβε βραβεία, μετάλλια, επαίνους και τιμητικές διακρίσεις, συνολικά 34 τον αριθμό.

Το βιβλίο του «Μία σημαντική αποστολή» είναι ένα ωραίο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Τα ζώα είναι οι πρωταγωνιστές και ο κόσμος του θαυμαστού ξεδιπλώνεται μέσα από την περιπέτεια που βιώνουν. Τα ονόματα παραπέμπουν σε αρχαιοελληνικές ή βιβλικές προσωπικότητες: Λυκούργος, Σαμψών, Αριστείδης. Η αλληγορία μέσα από το δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης του βιβλίου περνάει τα μηνύματα του συγγραφέα και τις θέσεις του έργου. Το παραμύθι διαβάζεται μονορούφι προς τέρψη του αναγνώστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου