Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ.



Την Κυριακή  22 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό αμφιθέατρο η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσαν οι τοπικοί σύλλογοι της Νέας Αγχιάλου και συγκεκριμένα ο Αθλητικός Όμιλος «ΠΥΡΑΣΟΣ», ο Αθλητικός Σύλλογος «ΦΘΙΩΤΙΔΕΣ ΘΗΒΕΣ – ΑΓΧΙΑΛΟΣ», η ΄Ενωση Καταστηματαρχών, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του «ΕΥΓΕΝΕΙΟΥ» 1ου Δημοτικού Σχολείου και του «ΒΑΡΝΑΛΕΙΟΥ» 2ου Δημοτικού Σχολείου, ο Σύλλογος Γυναικών, ο Σύλλογος Οξυωτών Ν.Αγχιάλου και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος.
Το δημοτικό αμφιθέατρο Ν. Αγχιάλου στάθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει το πλήθος  των παιδιών που με τους γονείς τους ήθελαν έστω κι για λίγες ώρες να χαρούν και να ζήσουν το κλίμα των ημερών.
Η εκδήλωση ήταν και μια ευκαιρία να παρουσιάσουν τα παιδικά τμήματα των συλλόγων μέρος της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.  Με την έναρξη του προγράμματος, τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης του  Φιλοπρόοδου Συλλόγου με υπεύθυνες τις κ.κ. Κουρκουβάτη Θεοδοσία και Δερδελάκου Νεφέλη τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα και ζωντάνεψαν την ατμόσφαιρα παρουσιάζοντας χριστουγεννιάτικα δρώμενα. Ακολούθησαν τα τμήματα παιδικού μπαλέτου του Φιλοπρόοδου Συλλόγου με τις μικρές χορεύτριες να ομορφαίνουν με τη χάρη και τη ζωντάνια τους τη σκηνή του αμφιθεάτρου. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Οξυωτών Νέας Αγχιάλου, με υπεύθυνη την κα Κουτσοβασίλη Ευαγγελία, η παρουσία του οποίου τόνισε τη σύνδεση της ελληνικής λεβεντιάς με την παράδοση και τα έθιμα των ημερών, ενώ το πρόγραμμα της γιορτής έκλεισε η παιδική χορωδία του Συλλόγου Οξυωτών που τραγούδησαν τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια με την κα Κορίνα Πορτοφερρύ να συνοδεύει στο πιάνο.
Όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν, και ήταν πάνω από 300, πήραν δώρα από τους διοργανωτές συλλόγους ενώ απόλαυσαν γλυκά και εδέσματα που υπήρχαν σε αφθονία. Από τη μεριά τους τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων ευχήθηκαν τα 2014 να είναι καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν όλες εκείνες τις δραστηριότητες που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των παιδιών της Νέας Αγχιάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου