Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ.


Με πρωτοβουλία του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Νέας Αγχιάλου, θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια φορά ομαδική αιμοδοσία για λογαριασμό της Τράπεζας Αίματος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου. Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο» θα είναι στην Νέα Αγχίαλο, στη Κεντρική Πλατεία έναντι εκκλησίας Αγίου Γεωργίου, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 από τις 09 το πρωί ως τις 1 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του σε κάποια στιγμή της ζωής του!
Οι ανάγκες σε αίμα είναι πολύ μεγάλες (περίπου 600.000 φιάλες κάθε χρόνο), που δυστυχώς δεν καλύπτονται και βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να εισάγουμε αίμα από Ελβετία πράγμα που δεν μας τιμά σας χώρα και είναι οικονομικά ασύμφορο (περίπου 5 εκατομμύρια Ευρώ).
Η προσφορά αίματος μόνο σε έκτακτη  ώρα για να σώσουμε τον συγγενή ή τον φίλο μας, δεν λύνει το πρόβλημα. Θα μένει πάντα το άγχος και στους συγγενείς και στο προσωπικό της Αιμοδοσίας «πως θα βρούμε τώρα αίμα;»
Μόνο η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος από όλους μας, έτσι ώστε να υπάρχει καθημερινή εισροή αίματος θα μας δώσει ασφάλεια για την αντιμετώπιση των αρρώστων μας και θα μας απαλλάξει από το άγχος.
Κάθε άνθρωπος μπορεί και πρέπει να γίνει αιμοδότης, εφ’ όσον είναι υγιής και έχει ηλικία μεταξύ 18 και 60 ετών. Για να δώσει κανείς αίμα απαιτείται χρόνος δέκα λεπτών και μόνο δέκα λεπτά χρειάζεται ο οργανισμός για να αναπληρώσει τον όγκο του αίματος που το έχει αφαιρεθεί.

Δίνοντας 1 μονάδα αίμα:


Προσφέρεις ανεκτίμητη βοήθεια στο συνάνθρωπο σου που το έχει ανάγκη και αυτή είναι η κυριότερη ανταμοιβή σου.

 

Δικαιούσαι αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.

 

Δικαιούσαι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις σε περίπτωση προσωπικής σου ασθένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου