Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΛΙΩΤΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ.



Στις 25 Οκτωβρίου 2016 το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ) διοργάνωσε εκδήλωση στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο», αφιερωμένη στους Βολιώτες Συγγραφείς που εμφανίστηκαν στη Λογοτεχνία για παιδιά την τελευταία πενταετία.          Για όλους τους συγγραφείς μίλησαν οι: Γιώτα Κούγιαλη και Διονύσης Λεϊμονής, παρουσιάζοντας συνοπτικά βιογραφικά και εργογραφικά στοιχεία του καθενός, αλλά και κάνοντας μια ουσιαστική αναφορά εν είδη κριτικής στα βιβλία τους.
    Για τα βιβλία μου, ο Διονύσης Λεϊμονής είπε ότι "Τα βιβλία του Λάσκαρη Ζαράρη ικανοποιούν δύο ανάγκες του αναγνώστη, τη δίψα για μάθηση και την τέρψη της ανάγνωσης μέσα από ιστορίες που όλοι θα θέλαμε να τις ζήσουμε τρυπώνοντας στα κρυφά στον χώρο και τον χρόνο τους, να ψάξουμε για το αθάνατο νερό, να πάρουμε μέρος σε μια σημαντική αποστολή αποκαλύπτοντας κρυμμένα μυστικά αιώνων, στην ιστορία και στην προϊστορία…".    
   Παράλληλα ήταν ευκαιρία να ανταμώσουμε πάλι αγαπημένοι φίλοι, συγγραφείς και ποιητές. Κοινή η αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας για το παιδί, την πνευματική και ψυχική του εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου