Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΜΕΓΑΛΟΥΣ


ΚΙΡΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΚΙΑ ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΑΡΑΜΠΑ


Ένα ιδιαίτερο παραμύθι για παιδιά και μεγάλους μας παρουσιάζει η ομάδα «Μίνθη» σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών σχολείων και το Φιλοπρόοδο Σύλλογο.
Πέντε χορευτές – ηθοποιοί και ένας μουσικός, μας μεταφέρουν σ’ ένα αφρικάνικο χωριό, γνωρίζουμε παραδοσιακούς αφρικάνικους χορούς, ρυθμούς και τραγούδια παρακολουθώντας τον «διαφορετικό» Κιρικού να νικάει το κακό και να φέρνει την ευτυχία στο χωριό του.

Tο Σάββατο 21 Ιανουαρίου  ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο Δημαρχείου
Ν. Αγχιάλου.

Γενική είσοδος 4,00 €

Ο Κιρικού και η κακιά μάγισσα Καραμπά είναι ένα αφρικάνικο παραμύθι που έγινε γνωστό στο δυτικό κόσμο από τον Michel Ocelot.
Είναι μια ιστορία πολύ ζωντανή, που μας φέρνει κοντά σε μια άλλη κουλτούρα και καταφέρνει ν’ αγγίξει μικρούς και μεγάλους.
Μας διδάσκει τον σεβασμό στη φύση και τη σημασία του νερού,  «γιατί χωρίς χρυσάφι μπορούμε να ζήσουμε, χωρίς νερό όμως όχι».
Ο ήρωας μας, ο μικρόσωμος Κιρικού, οπλισμένος με το θάρρος και  την έμφυτη περιέργειά του καταφέρνει να σώσει το χωριό του από την κακιά μάγισσα Καραμπά.
Στην προσπάθεια αυτή υπάρχουν στιγμές που τον καταβάλλει ο φόβος και η ανασφάλεια, αλλά με σύμμαχο τον παππού του, το σοφό μάγο, βρίσκει τη δύναμη και δίνει ξανά ζωή στο χωριό του.
Μετατρέπει το κακό σε καλό χωρίς εκδικητικότητα, με θάρρος και σοφία.
Ανακαλύπτει ότι η Καραμπά είναι κακιά, όχι επειδή είναι μάγισσα, αλλά επειδή είναι ένας άνθρωπος πληγωμένος και παγιδευμένος.
Μόνο ο Κιρικού, ο πιο μικρός και διαφορετικός όλων, καταφέρνει να λύσει όλες τις παγίδες της και να την πλησιάσει με ανθρωπιά.
Λόγω της διαφορετικότητάς του μπορεί ν’ αντιμετωπίσει όλες τις αντιξοότητες για χάρη του κοινού καλού.
Το αφρικανικό αυτό παραμύθι παρουσιάζεται με παραδοσιακούς ρυθμούς και χορούς και μας δείχνει πώς μέσα από το γενικό καλό και την ευτυχία του συνόλου κερδίζουμε την προσωπική ευτυχία και επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου